En Sıcak Konular

'Evet' diyen ülkücülere ihraç operasyonu

9 Eylül 2010 14:35 tsi
'Evet' diyen ülkücülere ihraç operasyonu Anayasa değişiklik paketiyle ilgili yapılacak referandumda 'hayır' propagandası yapan Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) 'evet' diyeceğini açıklayan ülkücüler, parti üyeliğinden çıkarılmaya başlandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Ülkücülerden 'evet' diyecekleri ciddiye almıyoruz' şeklindeki açıklamalarının ardından, 'evet' diyen ülkücülere yönelik ihraç operasyonunun başlatıldığı ileri sürülüyor.

Kamuoyuna, referandumda 'evet' diyeceğini açıklayan ülkücülerin parti üyeliğinin olup olmadığını araştıran MHP yönetiminin, tespit ettiklerini üyelikten çıkarmaya başladığı belirtiliyor. 12 Eylül darbesinde Mamak Cezaevi'nde insanlık dışı işkenceler gören ülkücü Hayrullah Çalık da üyelikten çıkarılanlar arasında.

Konuya ilişkin CİHAN'a konuşan Çalık, "Şimdi beni resmen ihraç etmedilerse, pazar gününden sonra zaten edecekler." dedi. Ankara Keçiören'de üye olduğunu dile getiren Çalık, 2003 seçimlerinin kaybedilmesiyle birlikte, bütün üyelerin 'güncelleştirme' adında hepsinin yenilendiğini ifade etti. O dönem Keçiören'den üyeliğinin silindiğini anlatan Çalık, tekrar gidip üyeliğin yenilenmesini istediğini kaydetti. Unuttuklarını, üyeliğini yenilemediklerini ifade eden Çalık, şöyle devam etti:

"Sonra kapandı falan dediler. İstanbul Beşiktaş'taki ilçe başkanı da beni oradan üye yapmıştı. Sonra üyelikten çıkarıldığım söylendi. Bizi üyelikten atmaları pek bir şey kazandırmaz diye düşünüyorum. Bizi partiden evet ile hayır ile atmalarından... Milletin geleceği için evet demenin hayırlı olduğuna inanan insanlardanız. Beni üzdü ama zaten şahıs olarak benim bu partiden bir beklentim yok ki. Genel başkan orada olduğu müddetçe, bu ekip orada olduğu müddetçe bir beklentim yok. Bize sahip çıkmazlar, tanımazlar, ülkücü olan kimseyi çok tanımazlar ki. MHP'nin bugününü zaten beğenmiyoruz."

Müslüman ve ülkücü olduklarını vurgulayan Çalık, "Şimdi beni resmen ihraç etmedilerse pazar gününden sonra zaten edecekler. İlçe yönetiminden ne arayan var, ne soran var. Arkadan duyuyoruz konuştuklarını. 'Kendini bilmezler, satılmışlar' bir sürü şeyler söylüyorlar. İsteyen istediğini söyleyebilir. İnandığım şeyi yaparım, sonuna kadar da savunurum." diye konuştu.

1970'li yıllarda çocuk yaşta ülkücü camiasıyla tanışan Çalık, 17 dosyadan 1977 yılında Merkez Kapalı Cezaevi'ne girdi, suçlamaların çoğundan beraat etti. Altındağ İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmasında, sıkıyönetim ilan edilince Mamak Askeri Cezaevi'ne götürüldü. Sıkıyönetim mahkemelerinde "Halkı isyana teşvik etmekten" idam cezasıyla yargılanan Çalık'a idam cezası verildi. Ancak hafifletici sebeplerden dolayı cezası 17 sene 8 aya indirildi ve Cezasını çekip çıktı.

Çalık, bir daha Kenan Evren'lerin çıkmaması için referandumda 'evet' oyu vereceğini açıklamıştı. Partisinin, CHP ve BDP'nin yanında yer alarak 'hayır' demesine bir anlam veremediğini dile getiren Çalık, darbe günlerinde sağ ve soldan birer arkadaşları asıldıktan sonra cezaevi yönetiminin kendilerine kola ısmarladığını belirterek, kendisinin ziyaretine gelen annesinin ise felç geçirdiğini ifade etmişti.

CİHAN



Bu haber 834 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,520 µs