En Sıcak Konular

Referandumda evet demek için...

9 Eylül 2010 12:41 tsi
Güney Afrika'nın farklı illerinde yaşayan gurbetçiler, referandumda 'evet' oyu vermek için 12 saat uçakla yolculuk yaparak Türkiye'ye gitmeye karar verdi.

Bayramlarını Güney Afrika'ya geçirmek isteyen bazı Türk turistler de, gurbetçilerin "evet" için uzun ve pahalı yolculuğa katlandıklarını duyunca, programlarını yarıda keserek, referandumu kaçırmamak için ülkelerine dönmeye karar verdi.

Referandum için iki çocuğu ve ailesiyle uzun yolculuğa katlanan Johannesburg'ta halı ticareti yapan İhsan Barutçu, OR Tambo Uluslararası Havaalanı'nda Cihan'a, "Biz Güney Afrika'da yaşayan Türkler olarak referanduma gidiyoruz. Daha önce Türkiye'ye bir çok kez gittik. Ama bu gidişimiz önemli. Geleceğimiz için, çocuklarımızın geleceği için evet demeye gidiyoruz. Çok mutluyuz. İnşallah ülkemiz için hayırlı bir şekilde bu referandumdan evet sonucu çıkar." diye duygularını dile getirdi. İhsan Barutçu'nun eşi Özlem Barutçu da, "İnşallah ülkemiz için iyi bir sonuç çıkar. Çocuklarımızla beraber bu yolu göze aldık. Allah'ın izniyle iyi sonuçlar alacağız." dedi.

Güney Afrika'da yaşayan avukat Hasan Tarık Şen ise " 4 yıldır yurt dışında yaşıyorum. İlk defaRamazanBayramı'nda Türkiye'ye gitmiş olacağım. Esas gidiş sebebim bayram değil.Referandumiçin gidiyoruz. Sadece ben değil, burada yaşayan Türklerin bir çoğu Güney Afrika çok uzak bir yer olmasına rağmen referandumda oy vermek için ciddi maddi fedakarlık yaparak evet demeye Türkiye'ye gidiyorlar. Bizler her ne kadar yurt dışında yaşasak da Türkiye'yi her an kalbimizde hisseden insanlar olarak oy vermeyi çok önemli bir vazife olarak görüyoruz. İnşallah memleketim için hayırlı olur." ifadelerini kullandı.

Bayram tatilini fırsat bilerek gezi ve ticaret amaçlı Johannesburg'a gelen Diyarbakırlı işadamı Ahmet Torun, "Güney Afrika'ya iş için geldim. İşimiz bitmedi. Referandumda oy kullanmak için Türkiye'ye gidiyorum. 'Evet' deyip hayırlısıyla Afrika'ya tekrar döneceğiz." dedi. Referandum için Türkiye'ye dönen İlahiyatçı-eğitimci Bahattin Karataş da, "Milletin eline böyle bir fırsat geçmişken, daha iyi bir demokrasinin gelmesi, halkın kendi kendini daha iyi temsil edebilmesi için evet oyu kullanmaya gidiyoruz." diye konuştu.

Güney Afrika'dan referandum için dün akşam hareket eden 20 kişilik ilk gruba ek olarak, 12 Eylül'e kadar Cape Town, Durban ve Johannesburg şehirlerinden de yaklaşık 80 gurbetçi daha Türkiye'ye gidiyor.

CİHAN



Bu haber 854 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,039 µs