En Sıcak Konular

Ramazan Bayramı, Türkiye ve dünyada coşkuyla kutlanıyor

9 Eylül 2010 12:11 tsi
Ankara'nın en büyük camisi olan Kocatepe Camii bayram namazında yine doldu taştı.

Vatandaşlar sabahın ilk ışıklarıyla birlikte camiye akın etti. Çok sayıda vatandaşın katıldığı namazda Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu hutbe verdi. Bardakoğlu, hutbede birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Kocatepe'de kılınan bayram namazına İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya katıldı. Bakan Atalay, namazın ardından camide vatandaşlarla bayramlaştı.

Çok sayıda vatandaş bayram coşkusuna ortak oldu. Cami çıkışında seyyar satıcıların yoğun bir şekilde bulunması dikkat çekti.

Bayram namazının ardından Pakistan için yardım toplandı. Kocatepe Camii'nin her iki çıkışında yardım kutuları açıldı. Vatandaşlar, Pakistan için yapılan çağrıya duyarsız kalmadı. Bayram coşkusunun yardım kutusuna da yansıdığı görüldü.

FATİH CAMİİ'NDE NAMAZIN ARDINDAN 10 BİN KİŞİYE KAHVALTI

Fatih Belediyesi, Fatih Camisi'nde kılınan bayram namazının ardından cami avlusunda 10 bin kişiye kahvaltı verdi.

Fatih Camisi avlusunda hazırlanan masalara konulan 10 bin kişilik poğaça, simit ve çay, namazdan çıkan vatandaşlara belediye ekipleri tarafından ikram edildi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşarak birlikte kahvaltı yaptı.

Yaklaşık 5 yıldır Fatih Camisi'nin avlusunda verilen kahvaltıyla birlikte ayrıca Sultanahmet ve Sümbülefendi Camisi'nde 12 bin kişiye de çorba ikram edildi.

SELİMİYE CAMİİ, CİVAR İLLERDEN GELENLERLE BİRLİKTE DOLDU TAŞTI

Edirne'nin tarihi camilerinden Selimiye'de Ramazan Bayramı coşkusu yaşandı. Bir ay boyunca oruç tutan müminler sabah ezanı ile birlikte camilere akın etti.

Camileri kısa sürede dolduran vatandaşlar vaizler tarafından verilen vaazı dinledi. Yılın her döneminde yerli ve yabancıların akın ettiği Edirne'deki Selimiye Camii doldu taştı. Yurt dışından ve civar illerden gelenler sebebiyle camide büyük bir yoğunluk oluştu. Caminin iç kısmının tamamen dolması üzerine cemaat iç avluyu da doldurdu.

Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu'nun bayram vaazını dinleyen vatandaşlar daha sonra namazını kıldı. Namazının bitiminin ardından cami cemaati bayramlaşarak evlerinin yolunu tuttu.

DİYARBAKIR'DA BAYRAM COŞKUSU

Ramazan Bayramı tüm İslam aleminde olduğu gibi Diyarbakır´da da büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Sabah namazından sonra camilerin hoparlörlerinden okunan salâvat-ı şerifler kente manevi bir atmosfer kattı. Kerahet vaktinden önce camilere akın eden vatandaşlar, bayram namazından sonda birlik, beraberlik ve yardımlaşma konulu hutbeyi birlikte dinledi.

Diyarbakır halkının büyük kısmı İslam dünyasının 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen ve manevi havası olan Gazi Caddesi´ndeki Ulu Camii´ye akın etti. Diyarbakır Ulu Camii, dört büyük mezhebin aynı anda namaz kıldığı tek camii özelliğine sahip. Sabah namazıyla birlikte dolmaya başlayan cami, bayram namazı saatinin yaklaşmasıyla taştı. Hava şartlarının iyi olması nedeniyle cami avlusu müminlerce dolduruldu. Bayram öncesi verilen vaazda ise Ramazan Bayramı´nın önemine değinildi, birlik ve beraberliğe vurgu yapıldı.

Diyarbakır Ulu Camii'ndeki bayram namazına AK Parti Diyarbakır milletvekilleri de katıldı. Namazdan sonra Ulu Camii´de geleneksel bayramlaşma töreni yapıldı. Bayram namazı hutbesinin ardından Ulu Camii imamı ülkenin birlik ve beraberliği için dualar okudu, cemaat bir ağızdan amin dedi. Yapılan bayramlaşma töreninde cami içinde ve dışında cemaatten halkalar oluştu.

ADANA'DA BAYRAM COŞKUSU

Adana'da saat 06.55'te kılınacak bayram namazı için camilere akın eden vatandaşlar, vaazları huşu içinde dinledi.

Türkiye'nin en büyük mabetlerinden Merkez Sabancı Camii, bayram namazına koşan cemaate dar geldi. Cami kürsüsünde konuşan din görevlileri, birlik ve beraberlik duygusuna vurgu yaptı. Bayramların kardeşlik, dostluk, sevgi, saygı, muhabbet gibi insani ilişkilerin pekiştirildiği günler olduğu dile getirilen konuşmalarda, kırgınlıkların son bulması gerektiğine işaret edildi. Kılınan bayram namazı, dinlenen hutbe ve getirilen tekbirler sonrası vatandaşlar, cami avlusunda bayramlaştı.

5 BİN KİŞİ BİR CAMİDE COŞKUYA ORTAK OLDU

Tüm yurtta ve dünyada coşku içerisinde karşılanan Ramazan Bayramı'nın namazı için Hatay'daki camiler tıklım tıklım doldu.

Erzin ilçesinin en büyük camilerinden olan Merkez Cami'sine bayram namazını kılmak için gelen 5 bin kadar vatandaş, bayram coşkusuna ortak oldu. İçeride yer bulamayan vatandaşlar, caminin bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'na serilen halılar üzerinde namazlarını kılabildi.



Bu haber 942 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,665 µs