En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'na Avrupa'dan cevap var

9 Eylül 2010 11:03 tsi
Kılıçdaroğlu'na Avrupa'dan cevap var Türkiye'nin yönetimine talip bir siyasi parti genel başkanının söylenti hediye çantayla uğraşması çok garip.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Anayasa değişikliği, Türkiye'nin ve Türk halkının refah seviyesini artıracak" diyen Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Hollandalı Hıristiyan Demokrat Ria-Oomen-Ruijten'in rüşvet aldığını ileri sürdü. Hollandalı Raportöre Kapalıçarşı'da pahalı bir çanta satın alınarak hediye edildiğini belirtti.

Peki Türkiye'deki anayasa değişikliklerine "evet" demesi için Avrupalı parlamentere rüşvet vermeye gerek var mı? Yok. Çünkü referandumda oylanacak anayasa değişiklikleri, AB Komisyonu'nun Türkiye İlerleme Raporu'nda zaten yapılması istenen değişiklikler. Avrupa hukuk sistemine uyum için bu anayasa değişikliklerini Türkiye'nin gerçekleştirmesi gerekiyor. Dolayısıyla Avrupalı parlamenterler referandumda "evet" oylarını 'rüşvet' almadan da destekleyecekler. Sorun, Kılıçdaroğlu'nun siyaseti alt düzeye çekmesinden kaynaklanıyor. Türkiye'nin yönetimine talip bir siyasi parti genel başkanının söylenti hediye çantayla uğraşması çok garip.

Gelelim Kılıçdaroğlu'na Avrupa'dan verilen cevaplara... Kapalıçarşı'ya götürüldü, hediye alındı" iddiasında bulunduğu Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen, "Bu iddialar çok saçma. Daha fazla yorum yapmayacağım" dedi.

Avrupa Yeşiller Eş Başkanı ve Avrupa Parlamentosu üyesi "Kızıl Dany" Daniel Cohn- Bendit, açıklamaların saçma, aptalca ve çılgınca olduğunu söyledi. Bendit, "Brüksel'e geleceğini duyduk. Görüşmemizde bu sözlerinin delilik olduğunu söyleyeceğim" dedi. AB Komisyonu üyesi Stefan Füle'nin sözcüsü Angela Filote de, "Ferran Türkiye'ye gitmedi bile" dedi.

Ayrıca Venedik Komisyonu Başkanı Gianni Buquicchio, dün Kılıçdaroğlu'na dolaylı bir cevap verdi. "Referandumda "hayır" çıkması Türkiye'yi geriye götürür" dedi. Türkiye'de mevcut sistem için vesayetçi demokrasi tanımını yaptı. Yüksek yargının tekel oluşturduğunu vurgulayarak, sert eleştiriler yöneltti. "Anayasa değişiklikleri geçerse yüksek yargı tekeli son bulacak" dedi. Bakalım Kılıçdaroğlu, Venedik Komisyonu başkanının rüşvet olarak neler aldığını iddia edecek.

Süleyman Yaşar / Sabah'taki köşesinden ilgili kısım



Bu haber 1,052 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,091 µs