En Sıcak Konular

O günü bekliyorlar

8 Eylül 2010 20:31 tsi
O günü bekliyorlar 'Yetmez Ama Evet' aktivistleri referandumdan 'evet' çıkması halinde Kenan Evren ve diğer darbeciler hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Anayasa değişikliği referandumu sürecinde 'Yetmez Ama Evet' kampanyası yürüten aktivistler, referandum sonucunun evet çıkması durumunda 13 Eylül günü erkenden Kenan Evren ve darbeciler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

13 Eylül günü yapacakları suç duyurusu ile ilgili Taksim Hill Otel'de basın toplantısı düzenleyen ve aralarında meslekten atılan eski savcı Sacit Kayasu'nun da bulunduğu grup adına basın açıklamasını okuyan Yıldız Önen, 30 sene sonra 12 Eylül'le hesaplaşmak için büyük bir fırsatlarının olduğunu söyledi.

Geçici 15. maddeyi de kaldıracak olan Anayasa değişikliği referandumunda evet oylarının kazanacağını düşünerek uzun süredir 'Yetmez Ama Evet' kampanyasını sürdürdüklerini belirten Önen, "Şimdi, aynı kampanyanın aktivistleri ve darbecilerden hesap sorulmasınının demokrasinin sınırlarının genişlemesi açısından çok önemli olduğunu düşünen insanlar olarak 13 Eylül'de yapacağımız suç duyurusu hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz. 13 Eylül'de, sabah erkenden 1 saniye bile kaybetmeden, İstanbul'da Beşiktaş Adliyesi'ne giderek Kenan Evren hakkında suç duyurusunda bulunacağız." Şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından konuşan meslekten atılan eski savcı Sacit Kayasu, darbecilerle mücadeleye 11 sene önce başladığını söyledi. 1979 yılında bir vatandaş olarak suç duyurusunda bulunduğunu ancak takipsizlik kararı verildiğini hatırlatan Kayasu şöyle konuştu: "Takipsizlik kararı verilmesine gerekçe geçici 15. maddeydi. Ben bu takipsizlik kararının verilmesini engellemek için Kenan Evren'in sadece darbe suçunu değil darbeye teşebbüsle ilgili 4 ayrı fiilini de dilekçeme eklediğim halde onlar hakkın bir karar verilmedi. Ben de savcının bu kararına itiraz ettim. İtirazda ulunduğum ağır ceza mahkemesi hukuku hiçe sayarak itirazımı reddetti. Geçici 15. madde orada olduğu müddetçe zaman aşımı olmaz."

13 EYLÜL SABAHI ERKENDEN ADLİYEYE

Katılımcılar, 13 Eylül günü 'evet' çıkması halinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verecekleri, altında Adalet Ağoğlu'nun adının da yer aldığı 56 kişi imzalı suç duyurusunu dağıtıttı. Kenan Evren, Nurettin Ersin, Tahsin Şahinkaya, Nejat Tümer, Sedat Celasun,Bedrettin Demirel, Ali Haydar Saltık, Bülent Ulusu ve bakan, bürokrat, vali, kaymamak ve emniyet müdürlerinin şüpheli olarak adlarının yer aldığı suç duyurusunda suç şu sözlerle tarif edild: "Darbe yapmak, Anayasayı değiştirmek, hükümeti yıkmak, sistemli bir şekilde planlayarak ve tasarlayarak adam öldürmek, kasten yaralamak, işkence yapmak, eziyet etmek, hürriyetten yoksun bırakmak, cinsel saldırıda bulunmak.

cihan

 

 

 



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,303 µs