En Sıcak Konular

4 bin oy böyle uçtu!

8 Eylül 2010 13:24 tsi
12 Eylül'de referanduma gidecek olan Türkiye'de, süreçle ilgili hazırlıklar son aşamaya geldi.

Ramazanbayramı nedeniyle tatile giren vatandaşlar ise referandum gününü beklemeye başladı. Gümrük ve havalimanlarında 3 Ağustos'ta başlayan oy verme işlemleri ise tüm hızıyla sürüyor. Referandum, tatil ve bayramı bir arada geçirecek olan gurbetçiler de Türkiye'ye geliyor. Her türlü zorluğa rağmen vatandaşlık görevlerini yerine getirmek için sandığa giden gurbetçiler, havaalanları ve gümrüklere akın ediyor. Türkiye'nin birçok havaalanı ile gümrük kapısında oy verme işlemi sürerken, uluslararası uçuşlara açık olan Eskişehir Havaalanı'na sandık kurulmaması binlerce gurbetçiyi mağdur etti.

YSK'nın "şartlar oluşmadığı" gerekçesiyle sandık koymadığı, Belçika, Hollanda ve Fransa'dan uluslararası uçuşların yapıldığı Eskişehir Havaalanı'ndan Türkiye'ye giren 4 binden fazla gurbetçinin oyu adeta uçtu. Söz konusu bu ülkelerde çalışan ve bu süreçte tatil, bayram ve referandum için gelip giden gurbetçiler, YSK'nın Eskişehir Havaalanı'na sandık koymaması üzerine oyunu kullanamadı.

Türkiye'de aylar öncesinden hazırlıkları başlayan 12 Eylül'deki referandumla ilgili oy verme işlemleri gümrüklerde ve havalimanlarında 3 Ağustos'ta başlamıştı. Bu süreç içerisinde gurbetçilerin oy kullanabilmesi için YüksekSeçimKurulu (YSK) tarafından havaalanlarına sandık kuruldu. Ancak YSK, Belçika, Hollanda ve Fransa'dan uluslararası uçuşların yapıldığı Eskişehir Havaalanı'na oy kullanmak için sandık koymadı. Eskişehir Havaalanı'na sadece geçen ay, Belçika, Hollanda ve Fransa'dan 10 uçak gelip gitti. 3 ayrı firmanın düzenlediği seferlerin her birinde ise 150 yolcunun seyahat ettiği belirtildi. Eylül ayında ise bu ülkelerden Eskişehir'e gelip giden uluslararası uçak sayısı şu ana kadar 4 oldu. Bu bağlamda 4 binden fazla gurbetçinin oy kullanamadığı kaydedildi.

Eskişehir Valiliği ise Anadolu Üniversitesi'ne bağlı havaalanı yönetimini arayarak konuyu araştırmalarını istedi. Gerekli araştırmayı yapan havaalanı yönetimi, YSK'nın havaalanının şartları oluşmadığı için sandık kurmadığını bildirdi.

Sandık kurulmadığı için havaalanında oy kullanamayan gurbetçiler uygulamaya tepki gösterdi. Gurbetçiler, YSK tarafından olaya el konulmasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

cihan



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    13,355 µs