En Sıcak Konular

MHP'ye bir soğuk duş daha!

8 Eylül 2010 11:51 tsi
12 Eylül referandumuna sayılı günler kala ülkücülerden 'evet' sesi yükselmeye devam ediyor.

MHP Genel Merkezi'nin 'hayır' kampanyasına rağmen, 'evet' diyeceklerini açıklayan ülkücülere,12 Eylülöncesi ve sırasında büyük acılar yaşayan ülkücü Fazlı Taştan da katıldı. O dönemde vatandaşlıktan çıkartıldığı için 12 yıl yurt dışında yaşamak zorunda kalan Taştan, vatandaşlıktan çıkartıldığı haberini gazetelerden okuyan babasını kalp krizinden kaybetmiş. Kendi jenerasyonunun referandumda 'evet' oyu kullanacağını söyleyen Taştan, Devlet Bahçeli'ye de ağır eleştirilerde bulundu.

Fazlı Taştan, Dücane Cündioğlu'nun, insan güdülerinin unutmayı gerektirdiği halde vicdanın unutmaya izin vermediğini anlattığı bir yazısını arkadaşlarına postalamış. Aynı yazıdan 100 bin adet bastırıp kendi jenerasyonundaki ülkücülere postaladığını anlatan Taştan, yazının altına ise, "İşte ben insanım, vicdanım var, unutmam. Ve anayasa referandumuna 'evet' diyorum." notunu düşmüş. Fazlı Taştan, arkadaşlarından hiç olumsuz tepki almamış. Kendi jenerasyonundaki insanların yüzde 85'inin 'evet' diyeceğini açıklayan Taştan, vicdanı olan insanın geçmişi unutmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile şu anki MHP yönetiminin büyük bir çoğunluğunun geçmişin çilesini yaşamamış kişilerden oluştuğuna dikkat çeken Taştan, şu ağır eleştirilerde bulundu: "Birilerinin eline vuvuzela verip basın toplantısı düzenleyip çalanlar, çaldıranlar, bu milletin hiçbir değerini paylaşma kapasitesi ve hassasiyetine sahip değillerdir. Devlet Bahçeli ile şu anki MHP yönetiminin büyük bir çoğunluğu geçmişin ızdırabını ve çilesini yaşamamış kişilerden oluştuğu için, 12 Eylül sorulduğunda söyleyecek tek şeyleri 'iyi ki oldu, önümüz açıldı' sözünden başka bir şey olmayacaktır."

Milleti, bayrağı ve bu ülkenin değerlerini sadece kendi haklarıymış gibi görenlerin bu işten en azından milletvekili maaşı ile nemalandıklarını ifade eden Taştan, Devlet Bahçeli'ye şu soruyu sordu: "Devlet Bahçeli'ye sormak istediğim yürek yarası bir sorumuz var. Başbakan Yardımcılığı dönemindeKenan Evrenadına Amerika'da kurulan bir vakfa kaç yüz bin dolar devlet tanıtma fonundan imzanızla gönderdiniz? Bizim inkisarımız öte dünyada bile bakidir. Dolayısıyla bu referandumda bana göre, Doğu Perinçek'in gençleri ile MHP'li gençleri oynaştırmaya çalışanların oyunu ile, 'hayır' saflarında sarmaş dolaş oldukları Önder Sav, az biraz daKemal Kılıçdaroğlukarışımlı 'hayır' oyunu oynatanlar aynı kişilerdir."

1980 öncesi Ülkücü Hareket içinde yöneticilik yaptığını ve 2 yıla yakın cezaevinde kaldığını belirten Taştan, yaşadıklarını şöyle anlattı: "80 sonrası 12 yıl İsviçre'de kaldım. İsviçre'ye kaçtığım için vatandaşlıktan çıkartıldım. Bana yurt dışından dön çağrısı yapıldığı gün, babam gazeteden vatandaşlıktan çıkartıldığım haberini okumuş. Kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Ben o sırada yurt dışındaydım. Babamı göremedim. Daha sonra da beraat ettim ve ülkeme döndüm."

cihan



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,625 µs