En Sıcak Konular

Halis toprak bu kez kendi evini yaktı

0 0 0000 00:00 tsi
Halis Toprak, "5 yıldır röportaj vermedim. Bir konuştum yatıma el konuldu, iki konuştum helikopterim alındı. Bakalım şimdi ne olacak?" dedi. Şimdi de evlerini kaybetmek üzere... 

Sabah gazetesinden Balçiçek Pamir ile yaptığı röportjda "5 yıldır röportaj vermedim. Bir konuştum yatıma el konuldu, iki konuştum helikopterim alındı. Bakalım şimdi ne olacak?" diyen halis Toprak'ın söyleşide adı geçen evleri TMSF'yi harekete geçirdi.

Kendisiyle yapılan söyleşide, 'Cannes'da 10 evim var' diyen Toprak'ın bu sözleri borçlu olduğu TMSF'yi harekete geçirdi. Fon, Toprak'ın mal bildiriminde görünmeyen evlerin peşine düştü.

Toprakbank'ın batışının neden olduğu 453 milyon dolarlık kamu zararını ödemek için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile 12 yıl vadeli borç tasfiye ödeme anlaşması yapan Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak'ın (Halis Ağa) başı bu kuruluşla yine derde giriyor.
Pazartesi günü bir gazetede yayımlanan söyleşide batışına giden süreci anlatan ve kendisi dışında herkesi sorumlu gösteren Halis Toprak, sahip olduğu gayrimenkuller konusunda da ayrıntılı açıklamalarda bulundu. Çok zengin olmasına rağmen lüksünün bulunmadığını belirten Toprak, "Ancak, gayrimenkule meraklıyım. Cannes'da 10 evim var. Birini geçenlerde sattım metrekaresi 46 bin dolara. 50 metrekare bir şeydi. Allah öbürlerini sattırmayı göstermesin bana" dedi.
Pazartesi günü söyleşiyi okuyup Halis Ağa'nın Cannes'daki 10 evinden haberdar olan TMSF uzmanları Toprakbank ve Toprak Holding şirketleriyle ilgili yasal süreçte kendilerine verilen mal bildirimini incelemeye başladı.


Tahsil olanağı doğacak

İnceleme sonucunda Halis Toprak'ın varlığını ifade ettiği evlerin mal bildiriminde yer almadığı görüldü. TMSF bunun üzerine Halis Ağa'ya bir mektup yazıp Cannes'daki evleri sormaya karar verdi. Halis Ağa mektuba vereceği cevapta Cannes'daki evlerinin varlığını kabul ederse hakkında gerçekdışı mal bildiriminde bulunmaktan savcılığa suç duyurusu yapılacak ve söz konusu evlerin satışı için düğmeye basılacak.
Halis Toprak'ın gazetede yer alan sözlerini kabul etmemesi durumunda ise Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Cannes'a eleman gönderecek ve uluslararası bağlantılarını da devreye sokarak evleri tespit etmeye çalışacak. Uluslararası emlak piyasasını yakından tanıyanlara göre söz konusu evlerin satılması durumunda Fon alacaklarının 'ciddi' bölümünü de tahsil olanağına kavuşacak.


Bakalım şimdi ne olacak?

Halis Toprak, söyleşide tedirginliğini de saklamamış ve şöyle konuşmuştu: "Beş yıldır söyleşi vermedim. Bir konuştum yatıma el kondu, iki konuştum helikopterim alındı. Bakalım şimdi ne olacak?" Edinilen bilgiye göre, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun Toprak'a yazdığı mektubun cevabı için uzun süre beklemeyeceği ve en geç bir ay içinde konuyu sonuçlanma aşamasına getireceği öğrenildi.

 

TMSF neden Toprak'a sert

Toprak kendisine diğer batık banka patronlarından 'daha sert' davranıldığını öne sürüyor. TMSF'nin Halis Toprak'a anlaşma yaptığı diğer batık banka patronlarından daha sert davranmasının nedeni ödemeler konusunda işi ağırdan alması ve ayak sürümesi. Borçlarını ödemek için malllarını satacağını söyleyen Toprak yakın zamana kadar TMSF'ye çok az miktarda ödeme yapmıştı. Ancak daha sonra TMSF, bu tempoyla borç tasfiyesinin mümkün olamayacağını görünce Toprak'ı uyardı ve hızlanmaması durumunda satışı kendisinin yapacağını söyledi.


Londra'daki evini sattı

Halis Toprak bu uyarıdan sonra ilk olarak Londra'daki malikânesini 93 milyon dolara dünyanın en zengin adamlarından Chelsea kulübünün sahibi Roman Abramoviç'e sattı. Ancak, TMSF bu paranın 30 milyon dolarlık bölümünü alabildi. TMSF'nin önümüzdeki günlerde çeşitli sektörlerdeki tesislerini de satması için Toprak'ın kapısını çalması bekleniyor.

Radikal

 



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,778 µs