En Sıcak Konular

'Hayır' kargası olmaktansa...

8 Eylül 2010 10:44 tsi
Devlet Bahçeli'nin sözlerine Ülkücü derneği başkanından sert bir cevap geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Ülkücülerden 'evet' diyecekleri ciddiye almıyoruz" şeklindeki açıklamasına Yusufiyeli Ülkücüler Derneği Başkanı Avukat Hasan İlter'den cevap geldi. 'Hayır kargası' olmaktansa 'evet bülbülü' olmayı tercih edeceklerini vurgulayan İlter, MHP yönetiminin kendi dava arkadaşlarına karşı aslan kesildiğini, milletin milli ve manevi değerlerine fütursuzca saldıranlara, darbecilere, işkencecilere, vesayetçilere ise 'süt dökmüş kedi' gibi davrandığını söyledi. MHP'nin üst yönetimini 'devşirmeler' olarak niteleyen İlter, ülkücülerin, bir zamanlar Bülent Ecevit'in peşine takılıp Rahşan Ecevit'in hakaretlerine maruz kalarak ülkücü hareketin muhteşem mazisini lekeleyenlerin, şimdi de CHP'nin peşine takılıp ülkücü hareketi bir kez daha tarumar edeceklerin hesaplarına uygun hareket etmeyeceklerini ifade etti.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan İlter, Bahçeli'nin açıklamalarına sert tepki gösterdi. Ülkücünün eskisinin olamayacağının altını çizen İlter, ülkücülüğün milletin milli ve manevi değerlerini özümseyerek bu uğurda hayatının son anına kadar mücadele eden idealist insanların benimsediği hayat nizamı olduğunu kaydetti.

Hak bildikleri yolda hiç bir kınamacının kınamasına aldırmadan dosdoğru yürümeye devam ettiklerini dile getiren İlter, ülkücülerin hiç bir zaman ve hiç bir koşulda, hiç bir partiye, hiç bir gruba ya da cemaate beyinlerini kiraya verecek, oylarını kanalize edecek, iradelerini satacak, küçük hesaplar peşinde koşacak insanlar olmadıklarını vurguladı.

İlter, şöyle devam etti: "Ülkücü hareketin gayret ve çabalarıyla, kanlarını satarak ayakta tuttukları ocakların çalışmalarıyla, çoluk çocuğunun rızkından keserek, öğrencilerin harçlıklarından kısarak harcadıkları paralarla milletvekili olan, bakan olan, başbakan olanların, tertemiz, dosdoğru, pırıl pırıl ülkücü ve vatansever insanların oylarını CHP'nin dümen suyuna girerek heba edenlerin, bu milletin milli ve manevi değerlerine ters düşen politikalar üretenlerin, bu politikalarını ülkücü ve milliyetçi tabana dayatanların, bizim gibi, saf, temiz, dosdoğru, hayatının hiçbir döneminde ülkesinden, ülküsünden ve şahsiyetinden taviz vermemiş ve vermeyecek olan, samimi, hiçbir zaman eskimeyen ve eskimeyecek, her an kendisini yenilemekte olan ülkücü hareketin temel taşları olan bizlere iftiralar atmak, aşağılayıcı ifadeler kullanmak, şahsiyetimize ve ailelerimize kadar uzanan küfür dolu sözlerle saldırmak Türklük gurur ve şuuruna, İslam ahlak ve faziletine inanmış olması gereken ve bu değerleri özünde hissetmesi gereken yöneticilere asla yakışmamaktadır. Bu tavrı ve bu küfürleri kabul etmiyor, yüce milletimiz nezdinde ilahi bir dava dilekçesi olarak ülkücü ve milliyetçi tabanımıza ve yüce Türk milletinin vicdanlarına şikayet ediyoruz."


"BİZE KARŞI SAMİMİ ÜLKÜCÜLERİ KIŞKIRTIYORLAR"

"MHP yönetimi kendi dava arkadaşlarına karşı aslan kesilmekte, milletimizin milli ve manevi değerlerine fütursuzca saldıranlara, darbecilere, işkencecilere, vesayetçilere ise 'süt dökmüş kedi' gibi davranmaktadır." diyen İlter, MHP'nin üst yönetim kadrolarını birilerinin çanak tutmasıyla ele geçiren devşirmelerin dava arkadaşları ve ülküdaşlarıyla aralarında düşmanlıklar oluşturmaya çalıştıklarını belirterek "Genç ülkücü kardeşlerimizi de 'Bakın bunlar hainlerdir, davayı satmaktadırlar' yalanı ile aldatıp samimi ülkücülere karşı kışkırtmaktadırlar." diye konuştu.

MHP'nin bu tavrından vazgeçip ülkücü hareketin temel taşları ve bu milletin en önemli dinamiklerinden olan ülkücü hareketin belkemiğini oluşturan kendilerinden özür dilemesini isteyen İlter, referandumda takındıkları tavrın herhangi bir partiye destek sağlamak veya herhangi bir partiyi karşılarına anlamına gelmediğinin altını çizdi.

Ülkücülerin köle yapılamayacağını vurgulayan İlter, hiçbir partinin veya hiçbir gücün oylarına ipotek koyamayacağını belirtti. Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine aşık ülkücülerin, bir zamanlar Bülent Ecevit'in peşine takılıp Rahşan Ecevit'in hakaretlerine maruz kalarak ülkücü hareketin muhteşem mazisini lekeleyenlerin, şimdi de CHP'nin peşine takılıp ülkücü hareketi bir kez daha tarumar edeceklerin hesaplarına uygun hareket etmeyeceklerini dile getiren İlter, şöyle devam etti: "Bayramlıklarını çıkarmadan sandığa gidecek ve darbelere, işkencelere, vesayetçilere, bu milletin milli ve manevi değerlerine yıllardır küfredenlere karşı oylarını bir ibadet vecdi içerisinde, hiç kimsenin etkisi ve baskısı altında kalmadan kullanacaklar. 'Hayır kargası' olmaktansa 'evet bülbülü' olmayı tercih edeceklerdir. MHP'nin karar mekanizmalarını ele geçirip bu millete saldıranları, milletimize havale ve şikâyet ediyoruz. Ancak; samimi partililer ve ülkücü arkadaşlarımız titreyip kendine dönmelidirler."

Referandum sonuçlarının ülkeye ve millete güzel sonuçlar doğuracağını ifade eden İlter, bu topraklarda yaşayan her bireyin bu sonuçlara ortak olması gerektiğini kaydetti. İlter, oyunun rengi ne olursa olsun bütün vatandaşları sandığa gidip oyunu kullanmaya davet etti.

cihan

 



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    13,406 µs