En Sıcak Konular

Artık rüşvet kalmadı...

8 Eylül 2010 09:07 tsi
Tapu ve sicilde rüşvet kalmadı paranızı kimselere kaptırmayın...

Bayındırlık ve İskan Bakanı Demir, “Tapu ile ilgili kim, ‘rüşvet verdim’ diyorsa, parasını başkasına kaptırmıştır, tapu ve sicilde rüşvet olayı şu anda yoktur” dedi.

Demir, Tapu ve Kadastro İşletim ve Performans Sistemi incelemesinde bulunmak üzere Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Bölge Müdürü Abdullah Burak Keser ve diğer ilgililerin karşıladığı Bakan Demir, sistem ile ilgili işlem gerçekleştiren vatandaşların görüşlerini aldı.

ŞEFFAF HALE GELDİ

Yaptığı incelemelerin ardından Demir, sistem hakkında bilgi vererek, şunları söyledi: “Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürlüğü’nün olduğu binada kadastro ve sicil müdürlüklerimizdeki başvuru ve işlem şeklini inceliyoruz. Yeni düzenleme ile yapılan başvuru ve inceleme süreçleri daha şeffaf hale getirildi. Vatandaş sabah gelerek müracaat ediyor, kendisine verilen numara gönderiliyor, işlemin bittiğinin ifade edildiği bir sms mesajı ile bilgilendirilip, yeniden kuruma davet ediliyor. İmza için çağrılıyor. Vatandaş dışarıda olduğu sırada, bankaya yatırması gereken harç veya döner sermaye ücreti hatırlatması da yine sms mesajı ile sağlanıyor. Bizim burada, vatandaşın yapmış olduğu bu ödemeler ekranlarımıza otomatik olarak düşüyor. Vatandaş sadece imza için buraya geliyor. Çok az olumsuzluk yaşanıyor. Vatandaşların rahat edebilmesi için, oturma salonları, ücretsiz fotokopi ve çay servisi alanları oluşturduk” dedi.

RÜŞVET ARTIK YOK

Demir, şöyle devam etti: “Yüzde 16’lık kısımın bir bölümünde bahşiş, rüşvet adı altında rol oynayanlar bulunuyordu. Aracılar da bu yüzde 16’lık bölümde yer alıyorlardı. Bu düzenleme, aracı kurum yada kişileri artık devre dışı bıraktı. Vatandaşlar direkt muhatapları ile işlerini yürütüyorlar. Tapu ile ilgili kim, ‘rüşvet verdim’ diyorsa, parasını başkasına kaptırmıştır. Tapu ve sicilde rüşvet olayı şuanda yoktur. Bu durumu tamamen ortadan kaldırdık.”

bugün



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,325 µs