En Sıcak Konular

Kuran gerginliği tırmanıyor

7 Eylül 2010 18:45 tsi
ABD'de 11 Eylül anma törenleri öncesi ortam gergin. Floridalı bir rahibin anma törenleri sırasında Kuran-ı Kerim yakacağını açıklamasına ABD'nin Afganistan'daki komutanı General David Petraeus tepki gösterdi. Petraeus, "Askerlerimizi ve Afganistan'da

Petraeus, bugün Wall Steet Journal gazetesinde yayımlanan demecinde, ABD'nin Florida eyaletinin Gainesville kentindeki Dove World Outreach Center adlı Baptist kilisesinin, 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde Kuran-ı Kerim yakmasının, Afganistan'da Taliban'ın Batı karşıtı propagandasını besleyeceği ve İslam dünyasındaki Amerikan karşıtı duyguları güçlendireceği uyarısında bulundu.

David Petraeus, "Böyle bir olay, hem Afganistan'daki birliklerimizi tehlikeye sokar hem de İslam ülkeleriyle olan işbirliğimize ve Müslümanlarla yakınlaşma çabalarına zarar verir" ifadesini kullandı.

Baptist kilisesinin rahibi Terry Jones, general Petraeus'a hitaben Wall Steet Journal gazetesine yolladığı mektupta, generalin endişelerinde "haklı" olduğunu belirterek, "radikal Müslümanlara açık bir mesaj vermek gerektiğini" savundu.

Jones, Hristiyan Amerikalıların artık "korku ve tehditlerle sindirilmeyi istemediğini" de göstermek gerektiğini kaydetti.

Rahibin mensubu olduğu Florida'daki kilise ise, rahip Terry Jones'un yazdığı "İslam Şeytandır" isimli kitabının isminin yazdığı tişörtler ve bardakları satışa çıkardı.

Gerginlik New York'ta 11 Eylül saldırılarının gerçekleştiği "sıfır noktası"nın yakınına yapılması düşünülen cami tartışmalarının yaşandığı döneme denk geliyor.



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,125 µs