En Sıcak Konular

Rize'de 23 STK referandumda evet diyecek

7 Eylül 2010 16:59 tsi
Rize'deki 23 sivil toplum örgütünün temsilcisi, 12 Eylül'de yapılacak referandumda ''evet'' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Ziraat Botanik Çay Bahçesi'nde toplanan sivil toplum örgütü temsilcileri adına basın açıklamasını okuyan Rize Barosu eski Başkanı Avukat Harun Mertoğlu, Türkiye'nin sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğu yönünde toplumda geniş bir mutabakat olduğunu belirtti.

Mertoğlu, 1982 Anayasasının darbe anayasası olduğunu ifade ederek, ''Toplumun demokratik ihtiyaçlarını karşılamak bir yana, değişimin ve gelişimin karşısında durmaktadır. Acil anayasa ihtiyacı için toplumda oluşan uzlaşıya rağmen ne yazık ki siyasi partiler arasında bir uzlaşma sağlanamamakta, siyasi ve ideolojik kaygılarla ülke menfaatleri hiçe sayılmaktadır'' dedi.

Anayasa değişikliği paketinin takdiri hak edecek pek çok reformu içerdiğini ifade eden Mertoğlu, ''Ülkemiz için 12 Eylül büyük bir şanstır. Çoğulculuğun ve demokratik ilkelerin ön planda tutulduğu ve gelişmiş ülkelerdeki emsal uygulamalarla paralellik sağlayan düzenlemelerin toplum nezdinde geniş bir kabul görmesi ülkemiz için memnuniyet vericidir'' diye konuştu.

Referandumun siyasi düşüncelerle değerlendirilmemesi gerektiğini kaydeden Mertoğlu, şunları söyledi:

''Herhangi bir siyasi gaye olmadan bir araya gelen sivil toplum örgütleri olarak hiçbir noktasına 'hayır' diyemediğimiz anayasa değişikliğine 'evet' diyoruz. Çoğulcu demokrasiye, yenilikçiliğe, toplumda birlik ve beraberliğe, temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesine, liyakatin uygulanmasına, adil rekabete, şeffaflık ve istikrara, yargı bağımsızlığına, hukukun üstünlüğüne, kanun önünde eşitliğe ve adalete ulaşabilmek için 'evet' diyoruz. Pranga ve vesayetlerden kurtulmuş bir Türkiye için halkımızı da 12 Eylül'de ''evet'' demeye davet ediyoruz.''

Basın açıklamasına, Rize Ticaret Borsası, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Rize Şoförler Cemiyeti, MÜSİAD Rize Şubesi, TÜMSİAD Rize Şubesi, Rize Sanayici ve İşadamları Derneği, Hak-İş Sendikası Rize Şubesi, Memur-Sen Rize Şubesi, Öz Gıda-İş Sendikası, Hizmet İş Sendikası, Bel-Bir Sendikası Rize Şubesi, Ziraatçılar Derneği Rize Şubesi, Ziraat Mühendisleri Odası Rize Şubesi, Ensar Vakfı Rize Şubesi, Karadeniz Vakfı, Rize Kuyumcular Derneği, ASKON Rize Şubesi, Rize İmam Hatipliler Derneği, İpekyolu Eğitim Kültür Derneği, Lalezar Kadın Derneği, Gül Yetiştiriciler Derneği, Gülbahar Hatun Derneği ve Ayışığı Derneği temsilcileri katıldı.



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,475 µs