En Sıcak Konular

''Yetmez Ama Evet'' Platformu'ndan kınama

7 Eylül 2010 15:04 tsi
''Yetmez Ama Evet'' Platformu, 4 Eylülde İstanbul'da, 5 Eylülde İzmir'de düzenlenen panellerde, platform üyelerine yumurta ve boya fırlatan grubu kınadı.

Taksim Hill Otelde düzenlenen basın toplantısında Platform adına açıklama yapan Kerem Kabadayı, kendilerini ''solcu'' olarak nitelendiren grubun, ''Yetmez Ama Evet'' kampanyasının toplantılarında, Adalet Ağaoğlu, Osman Can, Şenol Karakaş, Roni Margulies, Ferhat Kentel ve Nabi Yağcı'ya yönelik saldırılarını kınadıklarını ifade etti.

Kabadayı, saldırıların masum ve demokratik bir tepki olarak adlandırmanın doğru olmadığını anlatarak, herkesi sükunete davet etti.

Açıklamanın ardından, katılımcılardan Ümit Şahin de bu zamana kadar en uç fikirleri tartışırken bile güvenlik kaygısı duymadıklarını belirterek, ''Toplantılarımıza faşistler bile saldırmadı. Kendilerine 'sol' diyen grupların tepkisinden rahatsız oluyoruz. Aslında çok da ciddiye almıyoruz. 'Sol' adına şiddete yönelmeyi alışkanlık haline getirmeleri çok yanlış'' diye konuştu.

Aktivist Yıldız Önen, referandumla ilgili platformun fikirlerini açıklamak için 4 Eylülde İstanbul'da, 5 Eylülde İzmir'de panel düzenlediklerini, bu panelde kendini ''Öğrenci Kollektifi'' olarak adlandıran grubun yumurta ve boya ile saldırmasının ifade özgürlüğüne bir engel olduğunu belirtti.

Atilla Aytemur da ilk kez toplum sözleşmesiyle ilgili olarak eylemleri ortaya koyanlarla bir arada olduklarını, bunun önemli bir eşik olduğunu ve vesayet rejimlerinden kurtulmak gerektiğini söyledi.

Bu arada, Taksim metro durağı önünde toplanan ''Öğrenci Kollektifi'' adlı grup, yaptığı açıklamada, panelde söz istediklerini, söz verilmemesi üzerine de yumurta atarak protesto ettiklerini bildirdi.

Açıklamanın ardından, otele girmek isteyen gruba güvenlik güçleri izin vermedi. Grup da bir koli yumurtayı ''Yetmez Ama Evet Platformu''na hediye etti.



Bu haber 864 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,430 µs