En Sıcak Konular

7 Hayırcı 12 Eylül sonrası hangi mesleği yapmalı?

7 Eylül 2010 14:12 tsi
7 Hayırcı 12 Eylül sonrası hangi mesleği yapmalı? Süheyl Batum, Bedri Baykam, Emin Çölaşan, Niran Ünsal, Ertuğrul Özkök, Fazıl Say ve Kemal kılıçdaroğlu, Referandum sonrası hangi meslekleri yapmalı? Feride'den onlara başarılı olacaktları muhtemel meslek önerileri var.

1- Süheyl Batum’un yapacağı meslek!

Elinde kalan sazanları zararına satan bir balıkçı ol! Fonda sezen çalsa ve şimdi sana kaybolan yılları verseler sen yine oltaya gelirsin Süheyl! Malzeme bu.

2- Bedri Baykam’ın yapacağı meslek!

Şimdiye kadar attığın fırçaların izini ancak sıvayarak kapatabilirsin bedri sen sıvacı ol! CHP binalarının boyaya ihtiyacı olduğu kadar sıvaya da ihtiyacı var! İyi sıvayamayan senin deyiminle vatan haini olsun! Madem çağdaş sanatı ahaliye siz öğrettiniz çağdaş sıvamayı da Gaf prensi Kemal’e siz öğretin zira böyle giderse attığı çamur üzerinde hayır heykeli olacak sen de bu garabetin heykeltıraşçı olarak kalacaksın!

3- Emin Çölaşan’ın yapacağı meslek!

Gediktepe’de aerobik hocalığı yapsın sabah şekeri olarak! Sabahın erken saatlerinde kalksın oradaki askerler jimnastik mi yapıyormuş yoksa kendi deyimiyle hacet bekçiliği mi yapıyormuş anlasın. Sırtında matarası elinde koşu bandı ve bilumum çömelme egzersizlerini alsın her hangi bir uydu kanalından izleyelim uydu mu Emin Bey!

4- Niran Ünsal’ın yapacağı meslek!

Yumurtadan evet çıkarsa kafanıza sıkacakmışsınız çok sıkı bir hareket Niran Hanım bravo! İlahi madem iyi sıkıyorsunuz miting alanına bir parfümeri dükkanı açın sizin bu yüreksiz söylemle kafanıza sıkacağınız tek şey sahne öncesi bir şişe parfümdür. Büyük sessiniz büyük konuşmayın azar azar zırvalayın ki sinekler bile ürkmesin olur mu zira bu laf, çakmakları yakıp konser salonlarında acıklı şarkıların altına en tiz sesle sanatsal harikalar yaratmaya benzemez. Bu kadar sıkıcı olduğunuzu tahmin edemedik bağışlayınız!

5- Ertuğrul Özkök’ün yapacağı meslek!

411 dönümlük arazide hibrit tohumuyla organik hıyar yetiştir. Hatta işi genişlet Nişantaşında hıyar şubeleri aç tuzlayacak çok ahmak bulunur! Hıyar deyimi size ait Ertuğrul Bey! O kadar ki hıyar olduğunuzu 28 Şubat döneminde hissedemediniz hissetseydiniz bu kadar insanı cacık etmeye kalkmazdınız!. Aklınızca hıyardan hayır üretmeye çalışmışsınız güttüğünüz yaverlerinize bile çoban salatası oldunuz yazıktır!

( Saat 05:02 bu kısmı yazarken kapı çalındı kim o dedim Sahur programcımız üç kişilik zihni tek aklıyla taşıyan bilge adam Ömer Baykar geldi yanıma, sevecen aksanıyla Esra dedi hibrit tohumu yaz, sen yaz onlar anlar dedi. O muhteşem gülüşünü vitese takıp vaktin içinde kayboldu çok yaşa Ömer Baykar)

6- Fazıl Say’ın yapacağı meslek!

Ramazan Davulcusu ol! Gırtlağını mikserden geçirerek titret ve en arabesk manileri söyleyerek davulun alnına çaka çaka yürü. Gerçi davula vuruşunla vurmayışın birdir bu vuruşla kalkamayacağım orucuma kefaret olasın Fazıl! Seni adından dolayı değil soyadından dolayı sayacağız kütükte. Piyano parmak hesabıyla çalınır davul da tokmak hesabıyla ona göre!

7- Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapacağı meslek!

Mefruşatçı ol. Döşemeyi iyi bilirsin de döşediğini satamazsın baştan zarardasın Ey Kemal! Şöyle ki baştan bir top kumaştan çarşaf çıkardınız ona döşendiniz tutmadı yırttınız sonra yarı toptan, bir türban çıkardınız piramitlerin sırrını çözmeye kalkan çakma cebir ustaları gibi hesabı hatunlara ödetmeye kalktınız sonra bir fırça yediniz Canan Hanımdan! Çeyrek topa düşürdünüz ! Türban yarı açık park sahası olsun deyip seçim müziğiyle türban tatbikatı yaptırdınız ve haddinizi aşıp örtünmek için gerekli malzemeler köşesini yazmaya kalktınız baktınız o da olmadı ehh bu topla olmayacak tüfekle girelim bu işe diyerek şunları rahibeye benzetelim dediniz. Bu zihniyet biçimi inançlı bir rahibeye de hakarettir peki bunu neye benzeteceksiniz!

Üzgünüm yine devam edecek!

Esra Elönü/  haber 7



Bu haber 1,016 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,666 µs