En Sıcak Konular

BDP'li Ata'dan AK Partililer'e tehdit gibi sözler

7 Eylül 2010 13:52 tsi
BDP’li Ata’dan AK Partililere: Mahallelere girerken bir değil bin kez düşünün...

BATMAN’da kapatılan DTP öncülüğünde oluşturuan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk’ün referandumda ‘evet’ diyeceği iddia edilen broşürlerin dağıtılması, BDP ile Ak Parti’yi karşı karşıya getirdi. BDP Grup Başkan Vekili ve Batman Miletvekili Ayla Akat Ata, “AKP’li milletvekilleri ile il teşkilatına sesleniyoruz. Geçmişteki hataları sakın tekrarlamayın. Mahallelere girerken bir değil, bin kez düşünün” dedi.

Batman’da bir süre önce kapatılan DTP’nin eski lideri ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk’ün fotoğrafının da bulunduğu üzerinde 12 Eylül referandumunda ‘evet’ diyeceğinin yazılı olduğu broşürler dağıtıldı. BDP Grup Başkan Vekili ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, broşürlerin Ak Parti tarafından dağıtıldığını iddia etti.

Ahmet Türk’le ilgili broşürün kendisini şoke ettiğini söyleyen Ata, Türk’ün referandumla ilgili söylemediği sözlerin üzerinde evet yazan broşürlere yansımasının ortamı daha da gereceğini belirtti. Ak Parti’nin meydanı boş sandığını ancak yanılacağını söyleyen Ata, şöyle konuştu: “Batman ve yöresini gergin bir süreç bekliyor. Batman’da bazı üst düzey yetkililer ve Beşiri Kaymakamı resmen referanduma müdahale ediyor. Beşiri Kaymakamı’nın, minibüs firmaları ile görüşüp köylüleri sandık başına taşıması, onun işi değil. Bu iş Beşiri Kaymakamı’na düşmez. Yöneticiler halkı referandum için taşıyamaz. Şimdiden AKP seçim rüşvetini dağıtmaya başladı. Referandum öncesinde dağıtılan yardımlar artık herkesi rahatsız ediyor. AKP’li Milletvekilleri ile il teşkilatına sesleniyoruz. Geçmişteki aynı hataları sakın tekrarlamayın. Bu saatten sonra mahallelere girerseniz bir değil, bin kez düşünün.” Ak Parti Batman İl Başkanı Ziver Özdemir, broşrein partilerine ait olmadığını belirterek, “O roşürlerde partimizin amblemi bulunmuyor. Kimler tarafından dağıtıldığını bilmiyoruz” dedi.



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,386 µs