En Sıcak Konular

Putin ve Barak'ın 'kötümser-iyimser' tartışması

7 Eylül 2010 13:51 tsi
Putin ve Barak'ın 'kötümser-iyimser' tartışması Rusya'ya, İran ve Suriye'ye silah satmaması için tavsiyelerde bulunmaya gelen İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Rus meslektaşı Anatoli Serdyukov'la imzaladığı askeri anlaşmanın ardından Başbakan Vladimir Putin'le bir araya geldi.

 Barak ve Putin'in 'iyimser-kötümser' tartışması görüşmeye damgasını vurdu.

Rusya'nın Karadeniz kıyısı Soçi'de İsrail Savunma Bakanı Barak'la bir araya gelen Putin, iki ülke arasındaki askeri teknik işbirliğinin başarıyla geliştiğini belirtti. İsrail'den pilotsuz uçak aldıklarını ve birkaç İsrail uydu aracının uzaya fırlatılmasında Rusya tarafı olarak katkı sağladıklarını anlatan Putin, terörle mücadele işbirliğine de değindi. Rus Başbakan, "İki ülke arasındaki çok boyutlu işbirliğinin çerçevesi daha geniş. Bunlardan biri aşırılıkçı ve terörle mücadele. Faşizmle mücadele yıllarında olduğu gibi, bahsettiğim konularda da biz yakın konumdayız" dedi.

Görüşme sırasında Bakan Barak, " Churchill de iyimser ve kötümser arasındaki farkı şöyle anlatıyor: Kötümser her fırsatta zorluk görüyor. İyimser ise tam tersi, her zorlukta fırsat görüyor. Biz çok zorluk ve fırsatlar görüyoruz, ama iyimser olmayı ve özellikle fırsatlara odaklanmayı tercih ediyoruz." diye konuştu.

Bunun üzerine Putin, "Bizde ise şöyle derler: Kötümser, güzel bilgilendirilmiş iyimserdir." karşılığını verdi. Barak ise, " Güneyinde Hamas, kuzeyinde Hizbullah ve İran gibi tehlikeli bir yerde olan İsrail her şeye rağmen iyimser olmaya devam ediyor. Filistinle ilgili olumlu perspektifimiz var. Bizim bölgemizde aslan ve koyunlar birlikte olacak." iddiasında bulundu.


Daha sonra söz alan İsrail Savunma Bakanı Barak, Moskova'da Rus meslektaşı Anatoli Serdyukov'la askeri bir anlaşmaya imza attıklarını hatırlattı. Barak, "20 yıl önce kimin aklına gelebilir ki, Rusya ve İsrail askeri bir anlaşma imzalayacak." tespitinde bulundu. Barak, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinden gelen bir milyon Musevi kökenli vatandaşın İsrail'i nasıl değiştirdiğini de anlatınca Putin gülümseyerek şaşkınlığını saklayamadı; "Sahi mi?" diyerek cevap verdi.

Barak, Rus vatandaşlarını ülkesine de davet ederek, "Rus vatandaşları İsrail'de kendilerini evindeymiş gibi his edecek. Ülkemizin her köşesinde Rusça konuşan insanlara rastlamak mümkün" bilgisini verdi.


Gazetecilerin ardından kapalı kapılar arkasında ikili görüşmeye hazırlanan Barak, Putin'in omzuna dokunarak, "Onlar (gazeteciler) gidiyor, biz ciddi olmaya başlıyoruz." Demsi dikkat çekti.


BARAK VE PUTİN SAATLERCE GÖRÜŞTÜ


İsrail'de Rusça yayın yapan İzrus haber portalı, gazetecilerin ardından Putin-Barak görüşmesinin saatlerce sürdüğünü belirtti. İsrail'in Moskova Büyükelçiliği'den bir yetkili, görüşmede Büyükelçi Anna Azari'nin bulunduğunu da kaydetti. İsrail Dışişleri Bakanlığı 'dan üst düzey bir yetkili ise, "Barak-Putin görüşmesi büyük önem arz ediyor. Rusya Başbakanı, ülkesini ziyaret eden her savunma bakanını kabul etmez" yorumunda bulundu.

cihan



Bu haber 917 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,213 µs