En Sıcak Konular

Bağış: Türkeş olsa kesin evet derdi

7 Eylül 2010 13:38 tsi
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Alparslan Türkeş'in ''En kötü demokrasi bile, darbeden çok daha iyidir'' sözünü hatırlatarak "Türkeş yaşasaydı referandumda evet derdi" dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Demokrasinin olmadığı memlekette ne olduğunu Pakistan'da gördük. Allah bu memleketi o zihniyetten, o darbecilerden korusun'' dedi.

OYAK Renault Bursa Fabrikası'nda incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Bağış ve Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, fabrika önünde Devlet Bakanı Faruk Çelik'i beklerken, Bursalı iş adamlarıyla sohbet etti.

Sohbet sırasında Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (USMMİB) Başkanı Orhan Gençoğlu'nun, ihracatçı gözüyle referandumda ''evet'' çıkarsa döviz kurlarının daha da düşmesinin beklendiğini ifade etmesi üzerine Bağış, şunları söyledi:

''Siz darbe dönemini çok özlediniz galiba. Demokrasinin olmadığı memlekette ne olduğunu Pakistan'da gördük. Allah bu memleketi o zihniyetten, o darbecilerden korusun. İradeyle gelen iktidarı atmışlar, sonra bir yağmur yağınca 20 milyon insan evsiz kalmış. Hiçbir altyapı ve planlama yok. sadece günü kurtarmışlar.''

Zafer çağlayan da 1960 ihtilalini yapmış, 1980'de darbeye maruz kalmış MHP'nin eski genel başkanı merhum Alparslan Türkeş'in ''En kötü demokrasi bile, darbeden çok daha iyidir'' sözünü hatırlatarak, ''Alparslan Türkeş, bugün olsa demek ki kesin bu konuda 'evet' diyenlerin başında gelirdi'' dedi.

Sohbetin ardından, bakanlar Bağış ve Çağlayan, beraberlerindeki işadamlarıyla incelemelerde bulunmak üzere fabrikaya gitti.

 



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,546 µs