En Sıcak Konular

Akdağ: Afiş CHP'nin samimiyetsizliğinin yeni bir nişanesi

7 Eylül 2010 13:36 tsi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Avcılar'daki afişin CHP'nin samimiyetsizliğinin yeni bir nişanesi olduğunu söyledi.

CHP'li Avcılar Belediyesi'nin astırdığı türbanı rahibe kıyafetine benzeten afişe tepkiler devam ediyor. Partisinin Erzurum'un Şenkaya ilçesinde düzenlediği 'Referanduma evet' mitingine katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, afişi utanç belgesi olarak niteledi.

Afişin, CHP'nin samimiyetsizliğinin yeni bir nişanesi olduğunu ifade eden Bakan Akdağ, "Bu tür şeyler CHP'de ilk defa olmuyor. Bir defa olsa kaza dersiniz. Bir gün CHP Genel Başkanı İstanbul'da başörtülü hanımlara parti rozeti takar, ertesi gün onun partisinden kadın milletvekili çarşafı yırtar. Genel başkanları 'başörtüsünü ben çözeceğim der', ertesi gün partisinden bir belediye Müslüman Türk milletinin başörtüsünü rahibelere benzeterek bunu afiş yapar. Bunlar çok gayri samimi insanlar. Bir yerde hata yapıyor Sayın Kılıçdaroğlu, milleti saf zannediyor. Oysa ki millet, Kılıçdaroğlu'nun sandığından çok daha uyanık. Hani 'böyle yaparak oy alırız' diyorlar, böyle samimiyetsizlik olur mu?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü sorununu ben çözerim' şeklindeki açıklamalarına değinen Bakan Akdağ, "Doğru, bence çözer. İstanbul milletvekili vardı bunların. İstanbul milletvekili ikna odaları kurmuştu, başörtüsünü ikna odalarında çözerler. Bunlar insan haklarına kıymet vermeyen kişiler. Güleç yüzleriyle, halkçı söylemleriyle vatandaşın karşısına çıkarlar. Dayatmacı, hayatları boyunca cuntacılarla, darbecilerle dirsek teması içinde olmuşlardır. 28 Şubat'ta da böyle yaptılar. Millet bunları tanıyor. Avcılar Belediyesi'nin yaptığı insanlık ayıbıdır. Daha doğrusu CHP parti yöneticilerinin yaptığı insanlık ayıbıdır." ifadelerini kullandı.

cihan



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,553 µs