En Sıcak Konular

'Yetmez Ama Evet' aktivistlerinin toplantısına yine protesto

7 Eylül 2010 13:33 tsi
İstanbul ve İzmir'deki toplantılarda yumurtalı ve boyalı saldırıya uğrayan 'Yetmez Ama Evet' aktivistlerinin yaşanan olayları protesto toplantısı da aynı grup tarafından protesto edildi.

Kendilerine 'Öğrenci Kolektifi' adını veren yaklaşık 30 kişilik grup, toplantının yapılacağı otele ellerinde yumurta ile girmek istedi. Otel önünde önlem alan polis ekipleri grubun içeri girmesine izin vermezken, aralarında Eren Keskin, Atilla Aytemur, Zeynep Tanbay, Şanar Yurdatapan gibi isimlerin yer aldığı grup yaşanan olayları protesto etti.

12 Eylül'de yapılacak referandum sürecinde 'Yetmez ama Evet' kampanyası yürüten ve aralarında çok sayıda tanınmış ismin bulunduğu aktivistler, önceki gün İstanbul ve İzmir'deki toplantıları sırasında yumurtalı ve boyalı saldırı girişimlerini protesto etmek için Taksim Hill Otel'de toplandı. Toplantının başlamasına kısa bir süre kala saldırıyı gerçekleştiren ve kendilerine Öğrenci Kolektifi adını veren yaklaşık 30 kişilik bir grup, otel karşısında toplandı. Grubun geldiğini haber alan bir grup aktivist de toplantının yapıldığı salondan çıkarak otel önünde beklemeye başladı. Bir olay çıkması ihtimaline karşılık çevik kuvvet ekipleri ile çok sayıda sivil polis otel önünde önlem aldı.

Öğrenci kolektifi üyelerinin sloganlar atarak otele doğru yürümesi üzerine polis 'Yetmez ama Evet' aktivistlerini otel içine aldı. 'Demokratlığını yesinler sizin, biz üzdük AKP sevsin sizi' yazılı pankart açan grup, üzerinde Abdurrahman Dilipak, Emre Aköz, Baskın Oran, Roni Margulies, Turgay Oğur'un resimlerinin ve aleyhlerinde yazıların bulunduğu dövizlerle otele doğru yürüyüşe geçti.

'Bir iki üç bunlara yetmez ama daha fazla yumurta' , ' Yalana dolana AKP'ye hayır' şeklinde sloganlar atarak otel önüne gelen grup, yaptıkları basın açıklamasında, İstanbul ve İzmir'deki toplantılara Anayasa paketi ile ilgili görüşlerini aktarmak için katıldıklarını ancak konuşmak isteyen arkadaşlarının saldırıya uğraması üzerine olayların çıktığını iddia etti. Uzun bir basın açıklaması yapan grup, daha sonra kurdela ile sarılı kırmızı bir paketi açtı. İçinden yumurta çıkan paketi oteldeki basın açıklamasını yapan gruba hediye edeceklerini öne süren grubun önü, otel önünde polis tarafından kesildi. Grup ile polis arasında uzun süre tartışma yaşandı. Tartışmanın uzaması üzerine polis, grubu otel önünden uzaklaştırdı. Polisin tutumunu protesto eden grup daha sonra olaysız dağıldı.

Bu arada otelde basın açıklamasına devam eden ve aralarında aralarında Eren Keskin, Atilla Aytemur, Zeynep Tanbay, Şanar Yurdatapan ve daha bir çok aydının bulunduğu grup, İzmir ve İstanbul'da yaşanan olayları protesto etti. Teker teker söz verilen aktivistler, yaşanan olayları analiz etti.

cihan



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,134 µs