En Sıcak Konular

Dursun Çiçek, tutukluluğunun kaldırılması istedi

7 Eylül 2010 13:14 tsi
Islak imzalı belge davasının tutuklu sanığı Albay Dursun Çiçek, tutukluluğunun devamı kararının kaldırılmasını istedi. Çiçek'in avukatlarının mahkemeye verdiği dilekçede, Çiçek'i daha önce iki mahkeme heyetinin serbest bıraktığı hatırlatıldı.

Dursun Çiçek'in avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe vererek müvekkillerinin tutukluluğunun devamı kararının kaldırılmasını talep etti. Dilekçede İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 31 Ağustos 2010 tarihli oturumda Çiçek'in tutukluluk halinin devamına hükmettiği belirtildi. Müvekkillerinin daha önce iki mahkeme heyeti tarafından serbest bırakıldığını hatırlatan avukatlar dilekçede, "Kanunda düzenlenmeyen gıyabi tutuklama müessesi ile hakkında yakalama kararı çıkarılan, AİHM'nin ifadesi ile steoraip gerekçeler ile tutukluluk halinin devamına karar verilen müvekkilimiz için 31 Ağustos'ta verilen karar hukuka aykırıdır." diyerek Çiçek'in tutuklamanın devamı kararının kaldırılmasını ve salıverilmesini talep etti.

Çiçek, ilk olarak 30 Haziran 2009 tarihinde İstanbul 14 Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimi tarafından tutuklanmıştı. İtiraz üzerine aynı mahkemenin heyeti Çiçek'i bir gün sonra serbest bırakmıştı. Islak imzalı belgenin orijinalinin ortaya çıkmasıyla 11 Kasım 2009 tarihinde ikinci kez tutuklanan Çiçek, yine itiraz üzerine iki gün sonra aynı mahkemenin heyetinin kararı ile serbest kalmıştı. Çiçek hakkında son olarak davaya bakan mahkeme olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 29 Nisan 2010 tarihli tensip zaptında üçüncü kez tutuklama kararı çıkmıştı. Bu tarihten itibaren tutuklu bulunan Çiçek, geçtiğimiz günlerde açlık grevine başlamış ancak üç gün süren grevini ailesi ve avukatlarının ısrarı üzerine bıraktığı açıklanmıştı.

cihan



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,264 µs