En Sıcak Konular

STK'lardan referandumda '101 kere evet'

7 Eylül 2010 12:20 tsi
İzmir'de "Daha Demokratik Türkiye İçin Evet Platformu" çatısı altında biraraya gelen 101 sivil toplum kuruluşu (STK), anayasa değişikliği referandumunda "evet" oyu vereceklerini açıkladı.

Aralarında İzmir İşadamları Derneği, Aktif Çalışanlar Derneği, Bornova Sanayici ve İşadamları Derneği, Bayraklı Genç İşadamları Derneği, Ege Sağlık Derneği, Kordelyalı İşadamları Derneği ve Buca Aktif Hanımlar Derneği'nin de bulunduğu 101 STK'nın temsilcileri, görüşlerini kamuoyuna duyurmak için Anemon Fuar Otel'de buluştu.

Platform sözcüsü Fidan Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçyiğit, 12 Eylül'de halkoylamasına sunulacak değişiklik paketinin, ülke ve millet için önemli bir dönüm noktası olduğunu, daha demokratik Türkiye için 101 STK'nın destek vereceğini söyledi. Türkiye'nin çağa ayak uyduramayan darbe anayasalarıyla yönetilemeyeceğine inandıklarını ifade eden Koçyiğit, vesayetlerden kurtulmak için bir adım olarak gördükleri referanduma bütün dernek ve dernek üyeleriyle "evet" demeyi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kendilerine borç bildiklerini vurguladı. Ülke demokrasisinin bugün istenen seviyeye oturtulamadığının altını çizen Koçyiğit, "Eğer bu anayasa değişikliklerini şu anki hükümeti kuran değil de başka bir parti önümüze koymuş olsaydı, biz yine 'evet' diyecektik. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, 'Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir.' anlayışından yola çıkarak, referandumda oylanacak paketin de yeterli olmadığı kanaatindeyiz ancak 1980 vesayet anayasasından çok daha hayırlı olacağı inancındayız." şeklinde konuştu.

Bazı kesimlerin anayasa paketinin içeriğini dile getirip ideolojik ve partizanca düşünceleri öne çıkarma gayretinde olmasının kendilerini derinden üzdüğünü de kaydeden Hüseyin Koçyiğit, paketin içeriğine bakan her aklı başında kişinin, halihazırdaki anayasadan çok daha demokratik, kişisel hak ve özgürlükler bakımından daha güçlü olduğunun farkına varacağını dile getirdi.

Oylamaya sunulacak maddelerle ilgili bilgi de veren Koçyiğit, şunları kaydetti: "Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçmek, herkesin kanun önünde eşit olduğunun kâğıt üzerinde kalmaması, bazen hayatı felç eden bürokrasinin azalması, daha çağdaş, daha modern, daha gelişmiş bir ülke, çocuklarımıza bırakacak daha demokratik Türkiye için 'evet' diyoruz."
 
cihan



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,235 µs