En Sıcak Konular

Fırat: Vatandaşların özgürlük alanlarını genişletecek

7 Eylül 2010 12:01 tsi
AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, 12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliğiyle bireyin özgürlüklerini teminat altına alan kurumların oluşturulduğunu söyledi.

Adana'da referandum çalışmalarını sürdüren Fırat, paketin içeriğini vatandaşa anlatmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydetti.

Muhalefet partilerinin değişiklikle ilgili kamuoyunda ciddi bir 'bilgi kirliliği' meydana getirdiğini vurgulayan Fırat, oluşturulan kafa karışıklığıyla insanların doğrudan neye oy vereceğini bilmediğini belirtti.

Ziyaret etikleri sivil toplum kuruluşu ve mahalle sakinlerine değişiklik maddelerini tek tek sıraladıklarında kimsenin buna itiraz etmediğini dile getiren Fırat, vatandaşı paketin içeriği konusunda doğru bir şekilde bilgilendirmek için gayret gösterdiklerini açıkladı.

Çalışmaların çok verimli geçtiğini ve Adana'da sandıktan 'evet' oylarının çıkacağına inandığını ifade eden Fırat, "Anayasa değişikliği bütün vatandaşların özgürlük alanlarını genişleten düzenlemeleri içeriyor. Kadın, çocuk, özürlü, yaşlı, şehit dul ve yetimler ile gazilerin durumlarını iyileştirmeye dönük Anayasal güvence getirilecek. Devlet bireyi koruyacak. Kimseye 'Türk müsün, Kürt müsün ?' diye sorulmayacak." dedi.

Adil yargılama konusundaki yeni düzenlemelere işaret eden Dengir Mir Mehmet Fırat, şunları söyledi: "Halk arasında, 'Balık kokarsa tuz; tuz kokarsa ne var?' diye bir söz vardır. Yargıda 'güvensizlik' gibi üzücü bir tablo mevcut. Artık halkın 'Allah kimseyi mahkeme kapılarına düşürmesin' şikâyeti neredeyse atasözü haline gelmiştir. Yargıya güveni sağlayacak maddeler düzenlemede var. Yeni bir anayasa yapılması hususundaki taleplerin farkındayız. Zaten biz AK Parti bu noktada hazır. Daha sivil ve özgürlükçü bir anayasa için gerekeni yapacağız. Bireyin devlet karşısındaki hak ve özgürlüklerini, devlet kurumlarını çalışma biçimlerini öngörün yeni bir anayasa yapmak zor değildir. Demokratik bir ülkede vatandaşa hesap verecek organların olması için bu kaçınılmaz bir görevdir."
 
cihan



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,221 µs