En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu müjdeji veremedi!

7 Eylül 2010 11:36 tsi
Kılıçdaroğlu müjdeji veremedi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir mitinginde katılım yüksek olsun diye bakın ne yapılmış?

İzmir'in Karşıyaka Belediyesi'ne bağlı Kent A.Ş.'nin işçileri, kandırılarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir mitingine katıldıklarını açıkladı. İşçiler, DİSK Genel İş Sendikası önünde toplanarak eylem yaptı. Kendilerine işe dönüş kararının Kılıçdaroğlu tarafından açıklanacağını söyleyerek mitinge çağrıldıklarını fakat herhangi bir açıklama olmadığını ifade eden Kent A.Ş. işçileri, sendika tarafından kandırılmalarına tepki gösterdi.

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası yöneticilerinin yaklaşık 15 gün önce kendilerine, "Siz mitinge gelin müjdeyi Kılıçdaroğlu verecek" diye söz verdiklerini, ancak mitingde herhangi bir açıklamanın yapılmadığını belirten 250 işçi ve yakınları, Basmane'deki Genel İş Sendikası önünde toplandı.

Kent A.Ş. işçileri yaklaşık bir buçuk yıl önce işten çıkartılmalarının ardından şantiyede eylem yapıp Ankara'ya kadar yürümüştü. Verilen sözlerin tutulmamasının ardından açılan davada ise iş mahkemesinin verdiği iade kararı Yargıtay 9. Hukuk Dairesi tarafından onanmıştı. Fakat işçiler yine de işe alınmadılar.

Kılıçdaroğlu'nun "Referanduma Hayır" mitinginde kendilerine müjdeli bir haber verileceğinin söylenmesi üzerine yaklaşık 250 den fazla işçi ve aileleri Gündoğdu meydanına geldi. Kılıçdaroğlu'nun mitingte konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmaması üzerine miting dönüşü aileleri ile birlikte DİSK Genel İş Ege Bölge Temsilciliği'ne gelen Kent A.Ş.'li işçiler kandırıldıklarını dile getirdi. Genel İş Başkanı Erol Ekici tarafından verilen söz üzerine Kılıçdaroğlu'nun mitingine katıldıklarını iddia eden işçiler, Genel-İş sendikası yetkilileriyle görüştü.

Kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını söyleyen Kent A.Ş. işçisi Hüseyin Ballıkaya, "Yargıtaydan çıkan işe dönüş kararından sonra bizi beklemeye aldılar. Bize CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sorunlarımızı çözeceğni söylediler. Kılıçdaroğlu'nun, mitingte, Kent A.Ş. işçilerinin işe dönüşüyle ilgili açıklamada bulunacağını söylediler. Mitingte herhagi bir açıklama yapılmazken, öğrendik ki konuyla ilgili Kılıçdaroğlu'nun herhangi bir bilgisi de yokmuş" dedi.

İşçi Mehmet Galoğlu ise bundan yaklaşık bir ay önce Genel İş Başkanı Erol Ekici tarafından "Siz mitinge gelin Kılıçdaroğlu'nun size bir müjdesi olacak" diye söz verip alanda topladığını öne sürerek kandırıldıklarını ifade etti. Kandırılmalarına tepki gösteren işçiler, "Bizlere Çarşamba günü Disk Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Genel İş Başkanı Erol Ekici'nin de katılımı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşeceğimiz söylendi. Çarşamba günü yine sonuç çıkmazsa eylem kararı alacağız" diye tepkilerini dile getirdi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın işe alımlara karşı çıktığını iddia eden işçiler, "Başkan Durak mahkemenin kararını uygulamak yerine verilecek tazminat cezasını öderim, sizleri yine işe geri almam diyor. Mahkeme kararı ile 9 Ağustos tarihinde işimize geri iade edilmemiz gerekiyordu" diye konuştu.

cihan



Bu haber 789 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,438 µs