En Sıcak Konular

10 STK daha referanduma evet dedi

7 Eylül 2010 11:26 tsi
Bitlis'in Tatvan ilçesinde 10 sivil toplum kuruluşu (STK) bir araya gelerek kurdukları platform olarak ortak bir basın toplantısı düzenledi ve referandumda 'evet' oyu kullanma kararı aldıklarını açıkladı.

Platforma Başkanlık yapan Bitlis Genç Liderler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sosyolog-Yazar Niyazi Altılar, okuduğu basın metninde demokratikleşme vurgusu yaptı. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Altılar, referandumda yapılacak oylamayı siyaset üstü olarak gördüklerini, referandumda 'evet' oyu çıkmasıyla Türkiye'nin ayaklarındaki prangalardan kurtulacağını belirtti.

Özgürlükler için, hukukun üstünlüğü için, milletin ve özelliklei çocukların geleceği için demokratik ve sivil bir anayasaya atılan bu adımı desteklediklerini açıklayan Altılar, "Vesayetten kurtulmuş, sivil ve demokratik bir anayasa özlemi içerisinde olan halkımızın hislerine tercüman olacak bir değişim ile karşı karşıyayız. Bu değişim tam anlamı ile halkımızın isteklerini karşılamasa da bu konuda atılan en önemli adım olduğunu düşünüyoruz. Sivil ve demokratik anayasa özlemi içerisinde olan herkesin atılan bu adıma destek vermesi gerektiğine inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Referandumda 'evet' çıkması durumunda demokrasinin daha da gelişeceğini belirten Altılar, "Daha kaliteli eğitim, adalet, özgürlük, sosyal haklar anlamına geleceğini çok iyi düşünmemiz lazım. Referandumda 'evet' dememiz kısmen de olsa ülkemizin hak ettiği sivil, demokratik ve özgürlükçü anayasal hakların önü açılmış olacaktır. Geleceğimizi oylayacağımız bu referandumda, yargı bağımsızlığının sağlanması, Anayasa Mahkemesi'nin yapısının geniş katılımlı şekle kavuşması, her türlü vesayetin ortadan kalkması, sendikal haklara kavuşulması ve daha birçok hukuk, demokrasi ile özgürlük maddeleri için, anayasanın değiştirilmesine sivil toplum kuruluşları olarak 'evet' diyoruz." dedi.

Altılar evet deme gerekçelerini ise şöyle ifade etti: "Özgürlüklerin genişletilmesi, demokratik standartların yükseltilmesi ve milli iradeyi mecrasından çıkartan yapılanmaların ortadan kaldırılması için evet diyoruz. Bu değişiklerin bizi hak ettiğimiz hukuk ve yaşam standartlarına bir adım daha yaklaştıracağına inandığımız için evet diyoruz. Özlemini duyduğumuz özgürlük ortamının kapısını aralayacağı ve sivil bir anayasanın ilk adımı olacağı için evet diyoruz. Antidemokratik ve hukuk dışı uygulamalar sona ereceği, birçok sorunun temel nedeni ve sorunların çözülmesinin önündeki engeller ortadan kalkacağı için evet diyoruz.

Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne ve gücün kanunundan, kanunun gücüne geçeceğimiz için evet diyoruz. Kesintisiz demokrasiye geçileceği, vesayetten kurtulmuş, sivil ve demokratik bir anayasa özlemi son bulacağı için evet diyoruz. Daha ileri demokrasi için, daha özgür, daha zengin bir Türkiye için evet diyoruz."

Platform ve basın açıklamasına, Bitlis Genç Liderler Derneği, Bitlis Hizmet ve Kalkındırma Derneği, Tatvan Gönül Köprüsü Derneği, Tatvan Gazeteciler ve Yazarlar Derneği, Tatvan Eğitim Derneği, Tatvan Genç Liderler Derneği, Tatvan Genç Atılımcılar Derneği, Tatvan Yenilikçi Gençlik Derneği, Tatvan Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ve Tatvan Turizmi Geliştirme Derneği katıldı.
 
cihan



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,761 µs