En Sıcak Konular

Amerika'daki iş adamlarından referanduma güçlü ''evet''

7 Eylül 2010 10:25 tsi
Amerikan Türk Ticaret Odası'ndan (ATCOM) önümüzdeki pazar günü yapılacak olan anayasa değişikliği referandumuna güçlü bir şekilde "evet" desteği çıktı.

Kurum tarafından yapılan yazılı açıklamada, Anayasa'da yapılacak olan 26 maddelik değişikliğin Türkiye'nin önünü açacağı belirtilirken, "12 Eylül referandumunda özgürlük ve ilerlemeden yana karar aldıklarını, üyelerine ve dostlarına Türkiye'nin önünü açacak bu tarihi oylamada "evet" demeleri yönünde telkin ve teşviklerde bulundukları" kaydedildi.

Merkezi Amerika'nın New Jersey eyaletinde bulunan ATCOM yönetim kurulu ile Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık yaptıkları açıklamada, referandumu siyaset ve partiler üstü gördüklerini ifade etti. ATCOM'un yazılı açıklaması şöyle devam etti: "Bu paketin sahibinin A veya B partisi olması bizim için fark etmiyor. Gurbetçi iş adamları olarak, bu referandumu anavatanımız için önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Referanduma konu olan maddeler tek tek incelendiğinde, ülkemizin çağdaş bir hukuk ve demokrasi ülkesi olması yolunda önemli kilometre taşları içermektedir."

1982 Anayasası'nın tamamen değiştirilmesini de talep eden ATCOM, pazar günü yapılacak referandumun önümüzdeki yıllarda atılacak daha hür, demokrat adımların öncüsü olarak değerlendirdikleri ifade edildi.

Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) şimdiye kadar 2 bin 300 defa şikâyet edildiği hatırlatılan ATCOM açıklamasında, bu davalardan 2 bin 17 defa mahkûm olduğu vurgulandı. ATCOM, "Hüküm giyen bir ülkenin vatandaşları olarak anılmak istemiyoruz. Ülkemizin ilerleme yolunda attığı her adım, bizlerin gurbette başı dik yürümesine vesile olmaktadır." denildi.

Yunanistan, İspanya, Güney Kore, Tayvan, Meksika, Şili, Arjantin gibi ülkelerinde Türkiye'nin bugün yaşadığı liberalleşme sürecini yaşadığı hatırlatılan açıklamada, "Artık Türkiye ekonomik ve toplumsal tekâmülünde bu merhaleye ulaşmıştır. Ülkemizin ekonomik kazanımlarını sürdürebilmesi için, artık kendisine dar gelen 30 yıllık elbisesini genişletmesi elzemdir." ifadeleri kullanıldı.

Gurbetçi iş adamları olarak, yurt dışında ticaret ve siyaset elçiliğini yapmakta olduklarını belirten ATCOM yönetim kurulu, "Ülkemizin dünya standartlarında attığı her adım, bizim yurt dışında elimizi ve dilimizi güçlendirmekte, imaj ve itibarımızı yükseltmektedir. Darbelerle, cuntalarla, vesayetlerle anılan bir ülkenin malını da satmak, lobisini de yapmak zordur. Halkına zincirler vuran değil, halkının zincirlerini kıran bir ülkenin bayraktarı olmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
 
cihan



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,941 µs