En Sıcak Konular

Kıbrıs medyasının referandum görüşü: 'Evet'

7 Eylül 2010 10:11 tsi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin önde gelen medya kuruluşların yönetici ve yönetim kurulu üyeleri 12 Eylül'de yapılacak olan referandum da evet çıkmasını temenni ettiklerini bildirdi.

Cihan'a referandum sürecini değerlendiren yavru vatan Kıbrıs'ın önde gelen medya temsilcileri sivilleşme ve demokratikleşme için referandumdan evet çıkmasını temenni ettiklerini dile getirdi.
 
Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Sefa, "Demokratikleşme için kişisel hak ve özgürlükler için referandumda evet çıkması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne koşar adımla gitti bir süreçte darbe anayasasının kullanılması çağın gereğiyle ters düşüyor." ifadelerini kullandı.

"DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN, EVET"

Kıbrıs Gazetesi Haber Koordinatörü Serhat İncirli ise Türkiye'nin 1923'ten beri en parlak dönemini yaşadığı iddia ederek, "Türkiye'nin itibarı dünyada ve bölgesinde kurulduğundan bugüne kadar hiç bu kadar güçlü olmamıştı. 15 yıl İngiltere'de gazetecilik yaptım son sekiz yılda Türkiye'nin itibarı gözle görülür bir şekilde arttığını görebiliriz. İstikrar için, demokratikleşme için ve daha güçlü bir Türkiye için evet diyorum." dedi.

"SİVİLLEŞMEYE, DEMOKRATİKLEŞMEYE EVET"

As TV Yönetim Kurulu Başkanı Metin Şadi, Türkiye'nin geleceği adına daha sağlam temellerin atılması için referandumdan evet çıkması gerektiğini bildirdi. Şadi yaptığı açıklamada, "Demokratikleşmeye mi hayır diyelim, sivilleşmeye mi hayır diyelim, statükonun yıkılmasına mı hayır diyelim? Tekrardan sıkıntılı, istikrarsız günlere geri mi gidelim. Türkiye demokratikleşme sürecini tamamlamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

"DARBENİN İZLERİ SİLİNECEK"

Sim TV Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı yeni anayasa paketinin yeterli olmadığını fakat bu haliyle bile darbe anayasasına karşı tercih edilebilir olduğunu belirtti. Mutluyakalı, "Avrupa Birliği sürecinde bir ülke darbe anayasasını kullanılmamalı. Yeterli olmamakla beraber en azından darbe anayasasının izlerini silecek olmasından dolayı evet çıkmasını ümit ediyorum. Referandumda çıkacak evet kararıyla demokratikleşme ve sivilleşme yolunda bundan sonraki süreçlerde daha kolay hareket edilecektir. Referandumun Kıbrıs'a da pozitif yansımaları olacaktır." dedi.

"REFERANDUM PARTİLER ÜSTÜ BİR SÜREÇTİR, YETERSİZ AMA EVET"

Yenidüzen Gazetesi Editörü ve yazarı Aysı Basri Akter ise referandumun partiler üstü bir süreç olduğuna dikkat çekti. AK Parti'nin ve CHP'nin yaşanan süreci partisel hesaplaşmaya dönüştürdüğünü belirten Akter, "Çıkacak olan evet AK Parti'nin başarısı olarak algılanacağı gibi hayır'ın çıkması durumunda da bu hükümetin başarısızlığı gibi algılanacak. Ama referandum partiler üstü bir mesele tüm vatandaşları ilgilendiren bir durum. Sürece AK Parti ya da CHP olarak bakmamak lazım. Yeni anayasa paketi yeterli değil ama sivilleşme ve demokratikleşme açısından yetersiz ama evet şeklinde değerlendirilmeli." yorumunda bulundu.

"HAK VE ÖZGÜRLÜKLER İÇİN EVET"

Haberdar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rasıh Reşat da darbe anayasasının biran önce değişmesi gerektiğini belirtti. Türkiye'nin otuz yıldır darbe anayasasını kullanarak çağın gerisinde kaldığına dikkat çeken Reşat, "Seçilmişlerin güçlenmesi halk iradesinin güçlenmesini sağlayacaktır. Hak ve özgürlüklerin, özellikle de sivilleşmenin gerçekleşmesi için evet denilmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Kıbrıs TV Haber Koordinatörü Aytuğ Türkkan, "Darbe anayasasına karşı yeni anayasasın savunulması lazım. Yeni anaysa paketi yeterli değil ama evet şeklinde değerlendirilmeli." dedi. Havadis Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Ekmekçi de Türkiye'nin değişime ihtiyacının olduğunu belirtti. Ekmekçi, "Türkiye gibi bir devlet darbe anayasası ile yönetilmemeli. Türkiye'nin değişime ihtiyacı vardır, değişim beraberinde yeni gelişmeleri de getirecektir." dedi.

"TÜRK HALKI EN DOĞRU KARARI VERECEKTİR"

Genç TV Haber Müdürü Fatma Kişmir, Türkiye'deki vatandaşların sonuç ne çıkarsa çıksın doğru karar vereceğine inandığını belirtti.

Afrika Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent ise referandumda hayır'ı destekleyen tek isim oldu. Yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Levent, anayasanın paket olarak değil tümden değişmesi gerektiğini savundu.

cihan



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,113 µs