En Sıcak Konular

O imamı PKK öldürmüş!

7 Eylül 2010 10:04 tsi
Hakkari'de silahlı saldırıya uğrayan imam Aziz Tan cinayetinin arkasından terör örgütü PKK çıktı...

Sabah ezanı okurken silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden imam Aziz Tan katliamının ardından terör örgütü PKK çıktı.

Hakkari Valisi Muammer Türker, 24 Ağustos'ta sabah ezanını okuduktan sonra evine dönerken silahlı saldırıya uğrayan imam Aziz Tan'ı PKK'nın öldürdüğünü açıkladı. Türker, İmam Tan gibi PKK tarafından tehdit edrilen çok sayıda vatandaş için özel koruma önlemleri aldıklarını da ifade etti.

KİMİN ÖLDÜRDÜĞÜ BELLİ

Taraf'tan Oktay Özilhan'a konuşan Hakkari Valisi Muammer Türker, imam Aziz Tan'ın öldürülmesinin ardından çok yönlü olarak soruşturma yürütüldüğünü söyledi. Tan'ın daha önce PKK tarafından tehdit edildiğini hatırlatan Türker, şöyle devam etti:

Cinayetin ardından yaptığım ilk  değerlendirmede Hakkari'ye birkaç günlük huzurun bile çok görüldüğünü vurgulamıştım. Sözde eylemsizlik kararı vardı ama bir din görevlisi böylesine katledilebildi. Cinayetin ardından yapılan operasyon ve soruşturmalar sonucu artık cami imamı Aziz Tan'ı kimin öldürdüğü konusunda en ufak bir şüphe kalmamıştır. Hatta cinayeti işleyen teröristin kimliği bile saptanmıştır. Bu terörist yine Hakkari bölgesinden biridir.

TEHDİT ALANLARA KORUMA VERİLDİ

Vali Muammer Türker, öldürülen imam gibi tehdit edilen başka isimler olduğunun da altını çizdi. Referandum sürecinde bu tehditlerin daha da yoğunlaştığını belirten Türker, "Gerek bize başvurarak koruma isteyen gerekse bizim saptadığımız vatandaşlarımızı koruma altına aldık. Tehdit alanlar, özellikle kentteki tek muhalif parti olan AKP'lmiler ve yine cemaat önderleri olarak tanımlanabilir. Kentimizde bir daha böyle üzücü olaylar yaşanmaması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz" dedi.



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,208 µs