En Sıcak Konular

Bakan Yıldırım Alevilerin sorunlarını dinledi

7 Eylül 2010 08:50 tsi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Alevilerin sorunları ele alıp tartışan bir anlayışa hizmet ettiklerini belirterek, toplum içerisinde hiçbir zaman ayrımcılığa yer vermediklerini ifade etti.

7 tane Alevi Çalıştay'ı yaptıklarını kaydeden Yıldırım, Alevilerin bütün meselelerinin tüm sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelinerek konuşulduğunu aktardı.

Bakan Yıldırım, Türkmen Alevi Bektaşi Derneği tarafından MTA tesislerinde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Ozan'ların besteleri eşliğinde davete gelen Bakan Yıldırım burada yaptığı konuşmada, toplum içerisinde hiçbir zaman ayrımcılığa yer vermediklerini belirterek vatandaşa eşit mesafede durduklarını aktardı. AK Parti Hükümeti süresince Aleviliğin ders kitaplarına girdiğini hatırlatan Bakan Yıldırım şöyle konuştu: "Hükümetimiz zamanında Alevilik ders kitaplarına girdi. 7 tane alevi Çalıştay'ı yaptık. Bütün Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelerek meseleler konuşuldu. Sonunda bir liste ortaya çıktı. Bu listede 3 tane madde var. Madımak Otel'inde yaşananlar ve bundan sonra neler olacağı, Cemevleri'nin resmi statüye kavuşturulması, Cemevleri'nin ihtiyaçları gibi konular liste halinde belirlendi."

Siyasi menfaat peşine düşmeden Alevilerin her türlü sorunlarıyla ilgilendiklerini kaydeden Yıldırım, herkesin dinini ve ibadetini olduğu gibi kabul etmeleri gerektiğini ifade etti. Dinin tartışmaların üzerinde bir mesele olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım ayrıca Hacı Bektaşi-Veli'nin 'İncinsen de incitme, düşmanının da insan olduğunu unutma' sözlerinden örnek vererek barışın, kardeşliğin huzurun anahtarının insan olmayı bilmekten geçtiğini vurguladı.

1970'li yıllardan sonra bazı kesimlerin nifak tohumlarını ektiğini bildiren Yıldırım hiçbir şekilde bu tür provokasyonlara prim vermediklerinin altını çizdi.


'PARTİLERİN REFERANDUM ÇALIŞMALARI GENEL SEÇİMLERİN ANTRENMANLARINA DÖNDÜ'

Yıldırım konuşmasında referandum çalışmalarına da değindi. Parti liderlerinin referandum mitinglerinde birbirlerine cevap vermenin peşine düştüklerini aktaran Bakan Yıldırım, "Partilerin referandum çalışmaları genel seçimlerin antrenmanına döndü. Siyasiler hep birbirlerine cevap vermenin peşine düştü, böyle olunca da anayasa değişikliklerini konuşan yok." diye konuştu.

Türkiye'de ilk defa müdahaleler olmadan, iç-dış dayatmalar olmadan bir anayasa değişikliği yapıldığını dile getiren Binali Yıldırım şöyle konuştu: "İlk defa bu sefer hiç kimse baskı yapmadan, talimat vermeden ve darbe yapılmadan bir anayasa değişikliği için Türkiye hareket ediyor. Bu değişiklik Cumhurbaşkanlığı'nın millet iradesi tarafından seçilmesinden bile daha önemli değil. Dönüm noktası, Cumhurbaşkanının millet iradesi tarafından seçilmesidir." ifadelerini kullandı.


'ALEVİLER OLARAK 'EVET' DİYECEĞİZ'

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir ise iftar programında gazetecilerin referanduma ilişkin sorularını yanıtladı. Özdemir Sünni-Alevi tartışmalarının yaşanmaması gerektiğini vurgulayarak referandumda dernek olarak 'Evet' oyu kullanacaklarını söyledi.

cihan

 



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,397 µs