şok rapor | " /> şok rapor | "/>

En Sıcak Konular

Dörtyol provokasyonu ile ilgili şok rapor

7 Eylül 2010 08:32 tsi
Dörtyol provokasyonu ile ilgili şok rapor 
Polis MHP’li Kılıç’ın aracındaki katillerin peşindeyken, 155’e başka bir araç ihbar edildi. Takip ikiye bölündü katiller kaçtı. İhbarcı Uzman Çavuş M.D. çıktı.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 27 Tammuz 2010’da 4 polisin şehit edildiği saldırıdan 1 saat sonra, polis saldırının yapıldığından şüphelendiği MHP’li Payas Belediye Başkanvekili Bestami Kılıç’a ait Passat marka aracı takibe başladı. Takip sürerke 155 polis imdat hattına, polislerin dikkatini dağıtan bir ihbar geldi 19.30’daki ihbarda, saldırının sivil 3 şahsın olduğu 63 ZN 134 plakalı Renault Broadway’den yapıldığı bildirildi.

ASIL KATİLLER TAKİPTEN KURTULDU

Bu sahte ihbar üzerine içinde polis katillerinin bulunduğu gerçek araçla ilgili takipteki bazı görevlileri çekilerek ihbar edilen aracın peşine gönderildi. Polis, Şanlıurfa plakalı aracı hızla durdurup Emniyet’e götürdü. Asıl araç ortadan kaybolurken katiller de sırra kadem bastı. Emniyet’e götürülen araçtakilerin 4 polisin katili olduğu söylentisi üzerine Dörtyol halkı emniyeti basarak bu kişileri linç etmek istedi. Araçtakilerden Mehmet Bozkurt, Emniyet bahçesinde silahla vuruldu.

HER TAŞIN ALTINDAN UZMANLAR ÇIKTI

Günlerce devam eden provokasyonların başlamasına neden olan ve MHP’li Kılıç’a ait araçtaki asıl polis katillerini kurtaran “yanlış ihbarı” yapan kişinin kimliğine ulaşıldı. 155’e şaşırtmaca ihbarı yapanın Uzman Çavuş M.D. olduğu tespit edildi.

MUVAZZAFLARIN İSMİ DE BELİRLENDİ

Öte yandan MHP’li Bestami Kılıç’ın saldırıdan hemen önce saat 14:00-14:30 arasında Amanos dağlarında bir maden ocağında görüştüğü kişilerin Jandarma İstihbarat Astsubay A. U., Uzman Çavuşlar E. G. (Deniz Gezmiş’in yeğeni) ve T. L. olduğu belirlendi.

Şok Kılıçdaroğlu iddiası: Göstermelik suikast

Olaylarla ilgili 27 Ağustos’ta Savcılığa gönderilen ihbar mektubunda Ülkü Ocakları veMHPİl yöneticisinin yönlendirici oldukları iddia edildi, Hatay Ülkü Ocakları bünyesindeCHPlideriKılıçdaroğlu’na göstermelik bir suikast düzenlenmesi için hazırlık yapıldığı ifade edildi. İhbarda, “Bunu da Ak Parti’nin üzerine yıkacaklardı. Suikasti bana teklif ettiler” dedi.

İtfaiye BDP’deki yangını söndürmedi

Dörtyoldaki provokasyonlarda MHP’li Dörtyol Belediyesi’ne ait itfaiye aracının doğu kökenli vatandaşlara ait 30 işyeri ve BDP binasındaki yangına müdahale etmediği yönündeki iddialar da belgelendi. Komiser Yardımcısı Halil Güldalı ve Polis Memuru Gökhan Murat Mergan’ın BDP binasındaki yangınla ilgili olay anında tuttukları raporda; 31 PY1 98 plakalı itfaiye aracına yangına müdahale etmesinin bildirildiği, ancak itfaiye memurlarının yangını söndürmeyeceklerini polislere beyan ettikleri yer aldı. Polislerin tutanak tutacakları uyarılarına itfaiye görevlilerinin “ne raporu tutarsan tut” şeklinde karşılık verdikleri de raporda yer alırken, itfaiye aracının ters istikamette belediyeye döndüğü rapora yansıdı. Polis memurları, raporlarında, bu durumu anında telsiz anonsuyla Emniyet’e rapor ettiklerini belirttiler. Ancak itfaiye araçları geri dönmedi.

Yangınlar ise polis panzerlerinden sıkılan sularla söndürüldü. 

star



Bu haber 815 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,365 µs