En Sıcak Konular

CHP'de 'rahibeli afiş' istifası

6 Eylül 2010 20:55 tsi
CHP'de 'rahibeli afiş' istifası "Rahibeli afiş" krizi bugün Avcılar Belediye Meclisi'ndeki görüşmelere de yansıdı. AK Partililer, Belediye Meclisi'ni terkederken, CHP'li Ömer Zengin ise istifa ettiğini açıkladı.

12 Eylül'deki referandum öncesi Ak Parti ile CHP arasında yaşanan "Rahibeli Afiş" gerginliği Avcılar Belediye Meclisi'ne de yansıdı. 

CHP'nin iddiaları üzerine İşçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için / Evet…" yazılı afişlerin Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci tarafından hazırlatıldığını açıklamıştı.

"BURASI SİYASET YERİ DEĞİL"

Afiş gerginliği bugün Eylül ayı olağan toplantısını yapan Avcılar Belediye Meclisi'ne de sıçradı.

Meclis'in AK Partili üyeleri konuyu gündeme getirince CHP'li meclis üyeleriyle aralarında tartışma yaşandı. Toplantıda gündem dışı söz alan Ak Parti Grup Sözcüsü Namık Öztürk, "Son günlerde Avcılar Belediye Başkanı'nın yaptıkları konuşuluyor. Genel başkanlarının referandum süreci boyunca 'başörtüsü sorununu biz çözeriz' dediği bir ortamda bir pankart hazırlanıyor ve billboardlara konuyor. Başörtülü hanımlarımızın rahibelere benzetilmesini çok yadırgadık. Avcılar'da birçok başörtülü var, hatta bazı CHP'li meclis üyesi arkadaşlarımızın da eşleri başörtülü" diye konuştu.

Sözlerine CHP'li meclis üyeleri tarafından "Burası siyaset yeri değil. Başörtülülere kimse birşey demiyor" diye tepki gösterilince Öztürk, "O pankartı bir daha okuyun. Demek ki anlayamamışsınız. Hani siz özgürlüklerden yanaydınız, hani demokrattınız, hani insan haklarına saygılıydınız" dedi.

Öztürk, daha sonra başta AK Partililer başta olmak üzere tüm Meclis üyelerini protesto için Meclis'i terk etmeye davet etti. Ak Parti grubunun tamamı Meclis'i terk ederken, eşi başörtülü olan CHP'li Ömer Zengin de AK Partililerle birlikte toplantıyı terk etti.

AK Partililer'in Meclis'i terketmesinin ardından konuşan CHP'li Meclis Başkanı Atilla Süne, "Bu konu kurumsal olarak CHP'nin tasvip etmediği bir konu. Afişte yazılan yazıları kabul etmediği, genel başkanımız ve il başkanımız tarafından deklare edildi. Kesinlikle partimizin künyesinde olan bir afiş değil. Parti politikasını yansıtmıyor. Bunun çok basit polemik konusu yapılmasını doğru bulmuyorum. Rize Belediye Başkanı'nın adını vermek istemezdim ama benzetmek doğru değil, ama çok daha ağır bir olay yapmasına rağmen büyütülmesini doğru bulmuyorum. İnsanlar bazen hata yapabiliyor. Parti politikası olarak kabul etmediğimiz bir olay. Biz de eleştiriyoruz, kınıyoruz" dedi.

CHP'Lİ ZENGİN'DEN AK PARTİLİ ÜYELERE DESTEK

Daha sonra belediye önünde açıklama yapan Öztürk, "Avcılarımız'da ne yazık ki Meclisimiz suni gündem maddeleriyle meşgul ediliyor ve Avcılar Belediyesi Meclis'e bilgi sunmaktan ve Meclis'in görüşünü almaktan her zaman itina ediyor, her zaman bizi devredışı bırakmaya çalışıyor. Biz hiçbir zaman insanlarımızı kılık kıyafetleriyle, oturup kalkışlarıyla tasnif etmedik. Bir taraftan diyorsunuz ki, 'Biz başörtüsü sorununu çözeriz', diğer taraftan kalkıyor bir belediye başkanımız başörtülü insanlarımızı rahibe kılığına sokuyor. Bu özgürlük, demokrasi, insanlık adına bence hiç de hoş karşılanmayacak bir durumdur" diye konuştu.

Namık Öztürk, kendileriyle beraber CHP'li Ömer Zengin'in de toplantıyı terk etmesiyle ilgili olarak da, "Ömer Zengin arkadaşımızın eşi de başörtülüdür. Kızları İmam Hatip'te okumuş insanlardır. Arkadaşımız demek vicdanının sesini dinledi, bizim davetimize icabet etti" ifadesini kullandı.

ZENGİN İSTİFA ETTİ

CHP Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar ise Zengin'in AK Partililerle beraber meclisi terk etmesine ilişkin konunun henüz kendisine bildirilmediğini aktararak, Zengin'in alınan bir grup kararına uymadığının tespit edilmesi halinde Disiplin Kurulu'na sevk edileceğini kaydetti. Acar kameralara bu açıklamayı yaptığı sırada CHP'li Ömer Zengin partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifa ile ilgili olarak Doğan Haber Ajansı'na (DHA) bilgi veren Zengin, "İstifa dilekçemi yazıp, CHP Avcılar İlçe Başkanlığı'na gönderdim. İstifa dilekçemin tarih ve sayı numarasını aldım, şimdi cevap bekliyorum. CHP'li arkadaşlarımın, Değirmenci'nin durumuna tepki göstermemeleri beni yaraladı. Grup Başkanvekili'nin Meclis'te söz alarak yapılanın bir hata olduğunu söylemesi gerekirdi" dedi.

Meclis üyeliğinden ise istifa etmediğini söyleyen Zengin, şimdilik başka bir parti ise düşünmediğini sözlerine ekledi

Yurtdışında olduğu öne sürülen Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci telefonla da ulaşılamıyor.



Bu haber 786 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,264 µs