En Sıcak Konular

'Aldanan olmadık, aldatan da olmadık'

6 Eylül 2010 19:44 tsi
'Aldanan olmadık, aldatan da olmadık' Başbakan Erdoğan, ''Aldanan olmadık, aldatan da olmadık. Milletin arzularını görmezden gelenlerden, millete kulağını tıkayanlardan olmadık. Milletin değerlerini, inancını ayaklar altında çiğneyenlerden asla olmadık. Çünkü biz milletimizle varız'' dedi

Başbakan Erdoğan, partisinin Topçu Meydanı'nda düzenlenen mitinginde konuştu.

Konuşmasına, Ramazan Bayramı'nın tüm Türk milletine, İslam alemine, insanlığa barış, kardeşlik ve dayanışma getirmesini Allah'tan temenni ederek başlayan Erdoğan, Şanlıurfa'nın dünyanın en bereketli topraklarına sahip olduğunu söyledi.

Tarihte tarımın ilk kez bu topraklarda yapıldığını belirten Başbakan Erdoğan, tarihte ilk üniversitenin de yine bu ilde kurulduğunu dile getirdi. Hazreti İbrahim'in Şanlıurfa'da zulmün ateşine atıldığını belirten Erdoğan, o ateşin bir gül bahçesine çevrildiğini, Hazreti Eyüp'ün de çilesini burada doldurduğunu ifade etti. Bu nedenle Şanlıurfa'nın ''bereketin adı'' olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu kentin ilmin, irfanın adı olduğunu anlattı.

Peygamberler şehri Şanlıurfa'da olmaktan ve Şanlıurfalılarla hasret gidermekten, kucaklaşmaktan dolayı bahtiyar olduğunu belirten Erdoğan, ''Sizleri bugüne kadar hiç mahcup etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Bizim gerçekten çok verimli, çok bereketli topraklarımız var. Bu ovalar her yıl sabırla hasat verdi. Bu topraklarda sadece buğday, pamuk yetişmedi. Bu topraklarda kardeşlik, dostluk, dayanışma, ilim ve irfan abideleri yetişti'' dedi.

Şanlıurfa'da Hazreti İbrahim'i, Eyüp Peygamber'i, Yakub Peygamber'i, Hazreti İlyas'ı, Hazreti Şuayib'i hürmetle yad ettiklerini kaydeden Erdoğan, ''Peygamberlere, sahabelere, bu kadar büyük, bu kadar yüce insanlara ev sahipliği yapmış, onları ağırlamış bu topraklara asla küçük düşünmek yakışmaz. Her karışından ilim, medeniyet, kültür fışkıran bu topraklara dar ufuklu düşünmek yakışmaz. Biz büyük düşüneceğiz. Büyük hedeflere koşuyoruz. Bizim hedefimiz Türkiye'yi büyütmek, Türk ekonomisini büyütmek'' diye konuştu.

AK Parti döneminde Türkiye'nin kısa süre içinde dünyanın saygın bir ülkesi haline geldiğini anlatan Erdoğan, bugün Türkiye'nin Birleşmiş Milletler, İslam Konferansı Örgütü ve Avrupa Parlamentosu gibi dünyanın önde gelen kurum ve kuruluşlarında söz sahibi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin mazlumların yanında yer aldığını ve zulmün karşısında durduğunu vurgulayan Erdoğan, haksızlığın ve adaletsizliğin karşısında Türkiye'nin bulunduğunu ifade etti.

-''URFALIYIZ EZELDEN GÖNLÜMÜZ GEÇMEZ SİZLERDEN''-

Konuşmasında komşu ülkelerle yürütülen diplomatik girişimlere de değinen Başbakan Erdoğan, ''Şimdi dört tarafı düşmanla değil, dört tarafı dostlarla, kardeşlerle sarılı bir Türkiye var'' dedi.

Mürşitpınar Sınır Kapısı için Suriye ile görüşmelerin devam ettiğini bildiren Erdoğan, bu konuda da adım atacaklarını ifade etti. Erdoğan, Türkiye'nin artık gündeminin belirlenmediğini, tam aksine gündem belirlediğine dikkati çekti.

Türkiye'nin, ekonomisi ile de takdirleri üzerinde topladığını belirten Erdoğan, AK Parti döneminde ekonomi alanında atılan adımlardan da örnek verdi. Erdoğan, ''Bu iktidar elhamdülillah Türkiye'nin onurunu, gururunu arttıran iktidar. Şimdi biz bu yolda milletimizle birlikte yürüyoruz. Gönül birliği, kader birliği yaptık. Aldanan olmadık, aldatan da olmadık. Milletin arzularını görmezden gelenlerden, millete kulağını tıkayanlardan olmadık. Milletin değerlerini, inancını ayaklar altında çiğneyenlerden asla olmadık. Çünkü biz milletimizle varız'' diye konuştu.

Konuşmasında, ''Urfalıyım ezelden'' türküsüne gönderme yapan Başbakan Erdoğan, ''Biz ezelden Şanlıurfalıyız. Hani var ya... Ben şimdi biraz değiştireyim yalnız. Urfalıyız ezelden gönlümüz geçmez sizlerden'' dedi.

AK Parti hükümeti olarak 81 ilin 81'inde olduklarını anlatan Erdoğan, okullar, bölünmüş yol, yurt, baraj, konut ve üniversitelerle 81 ile hizmet götürdüklerini söyledi. Türkiye'yi kardeşlikle, adaletle ve dayanışma ile büyüttüklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, aynı şekilde büyütmeye devam edeceklerini dile getirdi.



Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,389 µs