En Sıcak Konular

Almanya'da Sarrazin'e tepkiler

6 Eylül 2010 15:57 tsi
Almanya’da yaşayan Müslüman göçmenleri eleştiren ve "Almanya kendini yok ediyor" adlı kitabıyla gündeme oturarak görevden alınması istenen Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Sarrazin’in, bugün yeniden işe başlayacağı bildirild

Bild gazetesinin internet sayfasında yer alan haberde, Cumhurbaşkanı Christian Wulff tarafından görevden alma belgesi imzalanmadığı sürece Sarrazin’in görevinin devam ettiği belirtildi. Haberde Sarrazin’in görevlerinin elinden alındığı, ancak kendisinin "Merkez Bankası’na yazılan okuyucu mektuplarını cevaplandırdığını" söylediği ifade edildi.

Thilo Sarrazin’in görevden alınması konusunda tüm gözlerin Wulff’ta olduğu ifade edilen haberde, Wulff’un Alman hükümetinin görüşünü beklediği kaydedildi.

Bu arada, Sarrazin’in Cumhurbaşkanı’nın kendisini de dinlemesine ilişkin talebini destekleyen Hür Demokrat Parti (FDP) Yönetim Kurulu Üyesi Jorgo Chatzimarkakis, Wulff’un böylece Sarrazin’i önceden mahkum ettiği izlenimini düzeltebileceğini belirtti.

Handelsblatt gazetesinde yer alan bir başka haberde, Sarrazin’in kolay pes etmeyeceği, Almanya Merkez Bankası’nın bunu bildiği için cazip bir tazminat paketi önerdiği, ancak Sarrazin’in bunu şimdiye kadar reddettiği ifade edildi.

Sosyal Demokrat Parti’li (SPD) Hamburg eyaletinin eski Başbakanı Avukat Klaus von Dohnanyi de, SPD’den ihraç etme sürecinde Sarrazin’i savunmak istediğini açıkladı.

Dohnanyi, Sarrazin’in bir ırkçı olmadığını savunarak, ihraç etme sürecinin adil olmasını istedi.

Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulunun perşembe günü aldığı kararda, Sarrazin’in görevden alınması talep edilmiş ve yönetim kurulu üyesi olarak üstlendiği yetkiler elinden alınmıştı.



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,363 µs