En Sıcak Konular

Asker kaçaklarına af geliyor!

6 Eylül 2010 15:02 tsi
AKP, bugüne kadar zorunlu askerlik görevini yapmayan, 40 yaş ve üstü vatandaşlara bir kereye mahsus af getirilmesi için çalışma başlattı.

AKP Iğdır Milletvekili Ali Güner’in imzasını taşıyan ve yasa teklifi olarak Meclis Başkanlığı’na sunulması beklenen çalışmayı ilgili bakanlıkların incelediği belirtildi. Tekliften, zorunlu askerlik yapan, askeri cezaevlerinde bulunan, askeri suçtan hüküm giymiş ve firari görünen 40 yaş ve üstü vatandaşların da yararlanması öngörülüyor.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre; henüz Meclis Başkanlığı’na sunulmayan ancak, ilgili bakanlıkların üzerinde çalıştığı düzenlemeye göre; 1111 sayılı Askerlik Kanunu’na geçici bir madde eklenerek, askerliğini yapmamış 40 yaş ve üstü vatandaşlara bir kereye mahsus af getirilmesi öngörülüyor.

Hazırlanan teklifle; "Bugüne kadar zorunlu askerlik görevini yapmayan 40 yaş ve üstü vatandaşlar ile şu an zorunlu askerlik vazifesini yapan 40 yaş ve üstü vatandaşlar, askeri cezaevlerinde bulunanlar, askeri suçlardan hüküm giymiş olanlar ve firari görünen 40 yaş ve üstü vatandaşlar da dahil, bir defaya mahsus olmak üzere affedilmesi" öngörülüyor.

AKP Grubunda üzerinde inceleme yaptığı çalışmanın gerekçesinde, "Ülkemizde çeşitli nedenlerden, zorunlu askerlik görevini yapmayan, 40 yaş ve üstü binlerce vatandaşımız bulunmaktadır. Bu durum askerliğini yapmayan vatandaşlarımız için büyük sorunlar teşkil etmektedir. Bir defaya mahsus af edilecek olması binlerce aileyi zor durumdan kurtaracak. Toplumsal huzurun temininde olumlu bir olacaktır" görüşlerine yer verildi.



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,527 µs