En Sıcak Konular

Şenol Güneş'ten Fatih Tekke açıklaması

6 Eylül 2010 14:29 tsi
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımın son durumu ve Fatih Tekke'yle ilgili açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, takım olarak mükemmel olmadıklarını ama iyi yolda gittiklerini söyledi.
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan tecrübeli çalıştırıcı, "Ligde şuana kadar üç maç oynadık. Geriye baktığımızda gidenler ve gelenler oldu. İdmana çıkan 24 oyuncu var. A2 takımından oyuncu alabiliriz. Kaybettiğimiz iki maç var. Bunların sonucunda UEFA Ligi'ne kalamadık. Beklentimiz büyüktü. Buraya gelebilmek için bir yıl daha çalışmamız gerekecek. Türkiye Ligi ve kupa maçları var. Beklentilerimizi tekrarlamak gerekirse, ilkeli, prensipli, samimi, açık olan bir takım ve kulüp olmak istiyoruz. Keyif alıp, keyif vermek istiyoruz. Rakibi oynatmayan, kendisi oynayan bir takım olmak istiyoruz. Son Antalyaspor maçında oyun olarak, hayal kırıklığıydı. Encek genel bakıldığında ise takımın iyiye gittiğini gördük." dedi.

Bir maç kazanmakla büyük, kaybetmekle de küçük olunmayacağına vurgu yapan Güneş, şöyle devam etti:

"Liverpool maçını kaybettiğimizde iyi işler yaptığımızı söyledik. Büyük bir hedefi kaybettiğimiz anlamda bunu söyledik. Antalya'da sadece iki puan kaybetmemize rağmen kötü olduğumuzu söyledik. Bunu söylerken de yanlış düşünmeleri önlemek istiyorum. Biz Liverpool maçını kaybettiğimizde oyun olarak iyi işler yaptığımız söyledik. UEFA Ligi'ni kalmayı kaybettiğimizde bunu hoşgörü ile söyledik. Oysa Antalyaspor maçında sadece 2 puan kaybettik. Neden burada olumsuz konuştuğumuz konusunda yanlış anlaşılmalar var. Bizim söylediğimiz, bizim yapmamız gerekenleri yapmamaktı, yoksa sonuçta yenemeyebilir. Onun için yanlış anlamalarla çıkıp da sonuç çıkarttığımız zaman yanlış sonuçlara varıyoruz. Bu da hem takım hem kulübü daha çok rahatsız ediyor, hatta oyuncuyu da. Ben oyuncularıma hem maçtan sonra eleştiri yapıyorum."

Kendi gerçeklerini görüp bunu açık açık söyleyeceğini anlatan tecrübeli teknik adam, "Bunu söylemedeki amacımız birbirimizi kötülemek değil, tam tersine sorunlarımız bilmek ve çözümlemek. Kaldı ki ben şikayet yeri de değilim, çözüm için buradayım. Bunları sesli söylememin sebebi, kamuoyunda bu düşünceler paylaşılsın, konuşulsun ve tekrar bize eğer eksiğimiz varsa doğru olarak gelsin, doğru söylemişsek de kamuoyu tarafından kabul edilip geliştirilsin. Sadece Antalyaspor maçı sonrasında tozu dumana katmak doğru değil. Bunun yararı sadece Trabzonspor düşmanlarına yarar. Takımın zaman zaman iyi ve kötü maçları olabilir, ancak yarışta geri kalmasına neden değildir. Son haftalarda transferler bitmesine rağmen tartışma ortamı devam ediyor. Eksikler vardır doğrudur ancak bitmiştir. Transfer dönemi bitmesine rağmen hala bunların konuşmasını sağlıklı bulmuyorum." diye konuştu.


"İYİ YOLDA İLERLİYORUZ"


Hep birlikte bir gemide olunduğuna işaret eden Güneş, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu gemi yüzmeli. Gidebilmesi için de içerisindekilerin bu işi bilmesi gerekiyor. Biz taraftarın olumlu katkısını, medyanın eleştirisini alırız, oyuncularımız çalıştırırız, kendi içerimizde eksiklerimiz konuşuruz. Ama amacımız iyi bir Trabzonspor yaratmak. Bu aralar biraz düşünce dağınıklığı olduğunu görüyorum. Faklı düşüncelerin oluştuğu bir Trabzonspor'u zenginleştirmek ve ortaya koymak istiyoruz. Bunu yaparken her şey mükemmel değil, zaten biz de mükemmel değiliz. Hatta bizi öyle göstermek istendiğinde, eşler iyi giderken de o kadar övgüyü hak etmediğimizi söyledik. Biz mükemmel değiliz ama iyi yolda gidiyoruz. İyi yolda giden bir takımı Antalyaspor karşısında 2 puan kaybetti diye her şeyin olumsuz olduğunu söylemek herhalde yanlışlık olur."

Yarışta devam ettiklerini dile getiren başarılı teknik adam, "Bizim yine eksiklerimizi var ama iyi taraflarımız da var. İyi bir oyuncu kadromuz var. Bunlarla en iyisin yapacağımızı düşünüyorum. Bunu yaparken yine sıkıntılarımız olacaktır. Maç kaybedip, maç kazanacağız. Bir maç kazandığımız zaman çok büyük takımız başarılıyız', bir maç kaybettiğimizde de 'çok küçük takımız, başarısızız' demeyeceğiz. Ama şunu söyleyeceğiz, yapmamız gerekenlerdeki sapmalar fazla olursa o zaman büyüklük tartışılabilir. Kaybettiğiniz zaman da büyük kalmasını bilmek lazım. Oyuncu ilişkilerimizle, rakip oyuncularla ilişkilerimizle, hakemlerle olan ilişkilerimizle, maç içerisinde fizik güncünü yükseltmek, tekniğini kullanmak, sen oynayamazsan arkadaşının oynamasını sağlamak gibi düşünceleri de taşımak çok önemli.

Bizim iyi oyuncularımız var oyuncularımızın çoğunun yıldız olabileceğini düşünüyorum ama yıldızlar duman çıkartmaz, parlarlar, etrafını ışık verirler, katkı yaparlar. O yüzden yetenekli yıldız oyuncular asla tembel olmayacak, çalışkan olacaklar. Bunlar sadece benim oyuncularım için değil, her oyuncu için böyledir."


COLMAN VE UMUT'UN DURUMU


Transfer döneminde Gustavo Colman ve Umut Bulut ile ilgili yaşananların doğru olmadığına dikkat çeken Şenol Güneş, bu gelişmelerden iki oyuncunun da olumsuz etkilendiğini dile getirdi.

Anlaşmaların transfer dönemlerinde yapıldığını kaydeden Güneş, "Colman'a söyledim, sen işini yapacaksın diye. Eğer işini yapmazsan bugün kazandığını da kazanamazsın. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Türkiye hariç tüm dünyada oyuncuların aldığı ücretler aşağıya düşüyor. Aynı şey Umut için de geçerli. Mukavelesi devam ediyor. Herkese teklif gelsin istiyoruz. Yanlış bir işleyiş oldu. Kulüp, oyuncu ve biz zarar gördük. Cezası verilerek işi düzeltip yolumuza devam etmeliyiz." dedi.


Bunun yanında sözleşmesi yenilenmeyen oyuncuların gündeme getirildiğine değinen Güneş, imza attırılan oyuncuda sorun çıkıyorsa, attırılmayanda çıkmasının da normal olduğunu ifade etti. Güneş, şöyle konuştu: "Trabzonspor oyuncusuyla anlaşmışsa bitmiştir bu konu. Asıl işler değil bunlar. Asıl iş sahada oynamaktır. Üretim yapmadan pazarlama yapamazsınız. Bütün oyuncularımızdan faydalanmak istiyoruz. Oyuncularımız transferden etkilenmeyip yoluna devam etmelidir. Sorun olabilir, ancak bu her şeyin üzerine çıkıyorsa bu Trabzonspor'u bitirir."

FATİH TEKKE

Bordo-mavili takımın eski kaptanı Fatih Tekke'nin Beşiktaş'a transferini de değerlendiren Güneş, Fatih'e başarılar diledi. Güneş, "Trabzonspor'un ürettiği Fatih şimdi Beşiktaşlı olmuştur. Kendisine hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum. Süreç şartların gerdeği olarak onu Beşiktaş'a getirdi. O da buz de bunu planlamış değiliz. Hayatın şartları içerisinde oyuncular transferlerde bazen beklemeyen gelişmeler olabilir. Önemli olan artık bundan sonra orada işini iyi yapabilmesi, yarınlarda ne olur onu hiç bilemeyiz. Onun için böyle bir süreçten sonra Trabzonspor'a ve fatih'e zarar verecek bir işleyişi ben doğru bulmuyorum. Ben Fatih'in başarılı olmasını istiyorum ama Beşiktaş'ın başarılı olmasını istemiyorum." ifadelerini kullandı.


CİHAN

 




Bu haber 849 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,600 µs