En Sıcak Konular

'Rahibe' afişi Avcılar Belediye Meclisi'ni karıştırdı

6 Eylül 2010 12:39 tsi
Bilboardlara asılan, "Müslüman kadınların rahibe gibi giyinmesine evet" yazılı CHP afişleri, Avcılar Belediye Meclisini karıştırdı.

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin talimatıyla hazırlattırıldığı tespit edilen afişler, belediye meclisinin olağan toplantısında tartışma konusunu oldu. Toplantıda söz alarak afiş konusunu gündeme getiren AK Partili meclis üyesi Namık Öztürk ile CHPli meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından AK Partili üyeler salonu terk etti.

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci tarafından hazırlattırılan ve başörtülü kadınları rahibeye benzeten afişler, Avcılar Belediye Meclisi'nde gündeme geldi. CHP'li Meclis Başkanı Atilla Süne'den söz alan AK Parti'nin meclis sözcüsü Namık Öztürk, geçtiğimiz günlerde tartışma konusu haline gelen afişlerin belediye başkanı tarafından yaptırıldığını hatırlattı. Bir çuval inciri berbat edecek şekilde afişlerin asıldığını anlatan Öztürk'ün konuşması CHP'li üyeler tarafından kesilmeye çalışıldı. Konuşmasına devam eden Öztürk, "Avcılar'ımızın da birçok bölümünün başörtülü olduğu hatta bu mecliste bile bunlara CHP'li arkadaşlarımız da dahil eşlerinin başörtülü olduğunu herkes biliyor. Hani siz özgürlükten yanaydınız. Heni demokrattınız. Hani insan haklarına saygılıydınız." diye konuştu. Konuşmanın ardından AK Partili üyeler salonu terk etti. Salonu terk edenler arasında CHP'li bir üyenin de bulunduğu iddia edildi.

Tartışmalı toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öztürk, "Bu özgürlük adına demokrasi adına hiç hoş karşılanmayacak bir durumdur. Biz oradaki arkadaşlarımızla aynı ilçede yaşıyoruz. Onların içinde bulunan bazı arkadaşların eşleri de başörtülü. Hepsi saygıdeğer insanlar. Onlara da seslendim ki, belediye başkanınız böyle bir şey yaparken siz bu durumu normal karşılayacak şekilde davranıyorsunuz." şeklinde konuştu.

CHP Genel Merkezi ve İstanbul il yönetiminin sahip çıkmayıp AK Parti'yi suçladığı afişlerin, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin talimatıyla hazırlattırıldığı tespit edilmişti. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, baskı işini yapan matba ve afişleri asan kişilere kadar tüm isimlerin belirlendiğini ve bu işin kendilerince yapıldığını dile getirdiklerini açıklamıştı.

cihan



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,140 µs