En Sıcak Konular

Lieberman gene ortalığı karıştırdı

6 Eylül 2010 10:54 tsi
Lieberman gene ortalığı karıştırdı İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail ve Filistinliler arasında gelecekte barış sağlanmasının mümkün olmadığını belirtti.

Lieberman’ın Pazar günü yaptığı, “Bu nesil barışı göremez ama Filistin Yönetimi de şiddete dönüş yapmaz” açıklamalarına hem Filistin Yönetimi yetkililerinden hem de hükümetten tepki geldi. Taraflar Lieberman’ın barış sürecinin önündeki bir engel olduğunu söyledi.

Aşırı milliyetçi Yisrael Beitinu (İsrail Evimiz) partisinin kongresinde konuşan Lieberman İsrail ve Filistinliler arasında öngörülebilir bir gelecekte barış anlaşması sağlanmasının mümkün olmadığını söyledi. Lieberman, önemli tavizler verilse ve sınır anlaşmaları yapılsa bile çatışmanın sonunu getirecek ve Filistinlilerin İsrail’i Yahudi devleti olarak tanımasını sağlayacak bir çözümün elde edilemeyeceğini ifade etti.

Lieberman, “Önümüzdeki yılı bırakın önümüzdeki nesil için bile” barışın imkânsız olduğunu söyledi. Öte yandan Dışişleri Bakanı Mahmud Abbas’ın savaş istemediğini ve İsrail’le savaşmayacağını kabul ettiğini de sözlerine ekledi.

NETANYAHU SÜKUNETİNİ KORUDU

Başbakan Benjamin Netanyahu’ya yakın kaynaklar, bu açıklamaları önemsiz göstermeye çalışarak Başbakan ve Dışişleri Bakanı’nın iyi yürüyen bir ilişkileri olduğunu belirtti.

Ancak üst düzey bakanlar Lieberman’ın “siyasi oyunları” olarak gördükleri bu sözlerle ilgili kaygılarını dile getirdi.

Bir kabine bakanı, “Bu önemli bir sorun. Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanı böyle bir laf söylese boğazına sarılırdık” dedi.

FİLİSTİNLİLER TEPKİLİ

Filistinli hükümet sözcüsü Hassan Hatib ise Lieberman gibi siyasetçilerin İsrail hükümetinde yer almasının barış yönündeki her türlü ilerlemeye engel olduğunu çünkü barışın işgalin sonu anlamına geldiğini ancak Lieberman’ın işgal ve yerleşim hayranı olduğunu söyledi.

Hatib, Lieberman’ın İsrail hükümeti üzerindeki etkisi ne olursa olsun kendisini Dışişleri Bakanı olarak gördüklerini belirtti.

Netanyahu’nun partisi Likud ve Muhalefetteki Kadima’nın milletvekillerinden de benzer eleştiriler geldi.

NETANYAHU BUNU KULLANIYOR

Likud içinden isimler ise Netanyahu’nun Lieberman’ın aşırılıklarından faydalanmak istediğini belirterek, “O ne kadar ileri giderse Netanyahu’nun imajı da o kadar güçleniyor” dedi.

Ynet’e konuşan Likud’a yakın kaynak, “Koalisyon istikrarını koruyor. Lieberman istediğini söylüyor ama Netanyahu’yu sessizce destekliyor” dedi.



Bu haber 882 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,831 µs