En Sıcak Konular

Danimarka'nın roketi kımıldamadı bile!

6 Eylül 2010 10:38 tsi
Danimarka'nın roketi kımıldamadı bile! Danimarkalıların uzaya roket fırlatma girişimi fiyasko ile sonuçlandı. Baltık Denizi'nde yapılan denemede roket olduğu yerde kaldı.

Amerikalılar ve Ruslara özenen Danimarkalılar, tarihlerinde ilk kez ürettikleri roketi uzaya fırlatmak için tüm hazırlıklarını tamamladılar ancak girişim fiyasko ile sonuçlandı.

Kristan Von Bengtsson tarafından dizayn edilen Heat-1X adlı roketin ateşlenme provası karada başarı ile gerçekleştirildikten sonra, roket uzaya fırlatılmak için Baltık Denizi'ne taşındı.

Deniz Kuvvetlerinden ödünç alınan bir sal üzerine yerleştirilen rampadan fırlatılmak üzere Bornholm adasının 20 deniz mili açığına yüzdürülen rampa üzerindeki roket saat 14.00'de sayıma geçildikten sonra, 300 metre mesafedeki bir denizaltıdan ateşlendi ancak roket yerinden bile oynamadı.

Roketten duman çıktı ama 30 bin metreye ulaşması için gerekli hareketi gerçekleştiremedi. Roket'i inşa eden iki Danimarkalı amatör yeni deneme tarihinin belli olmadığını söylediler.

Danimarkalı amatör uzaycılar roket fırlatma denemesinden önce "Tüm dünyaya, bugüne kadar uzaya fırlatılan roketlerden çok daha ucuza roket imal ederek fırlatmanın mümkün olduğunu ispatlayacağız. İleriye dönük planımızda ise uzaya insan göndermek hatta, Mars'a turizm turları düzenlemek te var" demişlerdi. İki amatör uzaycı daha önce de bir deniz altı inşa başarı ile denize indirmişti.



Bu haber 1,220 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,377 µs