En Sıcak Konular

Bono'nun rüyası gerçek oldu

6 Eylül 2010 09:22 tsi
İrlandalı rock grubu U2'nun İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda vereceği konser öncesinde grup üyeleri Devlet Bakanları Egemen Bağış ve Hayati Yazıcı ile birlikte Boğaziçi Köprüsü'nden Avrupa'dan Asya 'ya yürüyerek geçti.

Akşam saatlerinde U2 grubu üyelerinin köprüden geçmesi için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Boğaziçi Köprüsü'nde araç trafiği tek şerite indirildi. Köprüye ilk olarak Devlet Bakanları Egemen Bağış ve Hayati Yazıcı geldi. Bir süre köprünün Avrupa ayağında U2 grubunun gelmesi beklendi. Başta solist Paul David Hewson'a (Bono) olmak üzere U2 grubu üyelerinin de gelmesinin ardından köprü üzerindeki yürüyüş başladı. U2 grubunun Avrupa'dan Asya'ya geçişini 3 adet yük kamyonuna binen 60'a yakın basın mensubu izledi. Bir helikopter de havadan görüntü aldı. Bono ve grup üyelerinin köprüden geçerken oldukça mutlu ve şaşkın oldukları görüldü.

YÜRÜYÜŞ 45 DAKİKA SÜRDÜ

Basın mensupları bir süre görüntü aldıktan sonra köprünün Asya ayağında Bono ve grup üyelerini bekledi. U2 üyeleri ve beraberindeki heyetin gelişini Onlarca U2 hayranı da sabırsızlık içinde bekledi. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, yaklaşık 45 dakika süren yürüyüşün ardından U2'nun vokalisti Bono'ya Osmanlı İmparatorluğu'nun 1845-1850 yılları arasında İrlanda'da yaşanan kıtlık sonrasında Osmanlı İmparatoru Sultan Abdülmecit'e İrlanda hükümeti tarafından gönderdiği teşekkürnamenin replikasını armağan etti.

BONO : "TÜRKİYE'DE OLMAKTAN BÜYÜK GURUR DUYUYORUZ"

İrlanda'da yaşanan kıtlıkta 1 milyon insanın hayatını kaybettiğinin altını çizen Bakan Yazıcı, Osmanlı devletinin ülkeye 5 gemi buğday ve 1000 pound yardım yaptığını anımsattı. Armağan karşısında oldukça duygulandığını ifade eden Bono, Osmanlı İmparatorluğu'nun yaptığı yardımlar ve ülkesinin yanında olmasından mutluluk duyduğunu ifade etti. "Türkiye'de olmaktan büyük gurur duyuyoruz" diyen Bono, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Türkiye'nin geçmişi, tarihi hakkında çok şey öğrendiklerini belirtti. Bono sözlerine şöyle devam etti: Türkiye Doğuile Batı arasında bir köprü olma özelliğine sahip. Geçen Eylül'de Bakan Egemen Bağış ile New York'ta görüştük ve beni İstanbul'da konser vermeye ve Boğaziçi Köprüsü'nde yürümeye davet etti. Beni davet ettikleri için çok teşekkür ediyorum". Bir basın mensubunun "Türkiye'de konser vermek için neden bu kadar geç kaldınız?" sorusuna Bono, "Daha Önce Türkiye'ye gelmememiz için gerçekten geçerli bir sebebimiz yok. Daha önce Türkiye'de olmadığımız için utanç duyuyoruz"diye yanıt verdi. Bono ve grup üyeleri sevenlerin coşkulu sevgi gösterilerinin ardından araçlarına binerek Boğaziçi Köprüsü'nden ayrıldı.

hurriyet



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,529 µs