En Sıcak Konular

Prim affında tarih belli oldu

6 Eylül 2010 08:14 tsi
Devlet bakanı Ali Babacan, vergi ve prim borcunu taksitlendirme getirecek uygulama ile ilgili prensip kararının uygulacağı tarihi açıkladı.

Devlet bakanı Babacan, vergi ve prim borcunu taksitlendirme getirecek uygulama ile ilgili prensip kararı aldıklarını belirterek, "Referandumdan sonra birkaç hafta içinde bunun parametreleri belli olacak" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, vergi ve prim borcuna getirilen kolaylığın bir af olmadığını söyledi. Babacan, "Kimsenin borcu silinmiyor.

 Kimsenin borcunda olağanüstü iskontolar, indirimler. Böyle birşey de yok. Nedir? Faizlerin makul rakamlara çekilmesi, bir de taksitlendirme kolaylığı sağlanması'' dedi.

Vergi ve prim borcu olanların bu borçlarının faizlerinin biraz düşürülmesi ve borçlarının taksitlendirilmesi konusunda prensip kararı alındığını, bunun parametreleri üzerinde çalışacaklarını kaydeden Babacan, referandumdan sonra birkaç hafta içinde bunun parametrelerinin belli olacağını söyledi. Babacan'ın açıklamasına göre uygulamanın ekim ayında başlanması bekleniyor.

ALINAMAYAN PARA

Babacan, ''Faizler yüzde kaça inecek? Kaç taksit yapılacak. Bunların üzerinde çalışmamız gerekiyor'' diye konuştu. Ali Babacan, bu çalışmanın sıkıntıdaki vatandaşları biraz rahatlatacağını öte yandan hiç alamadıkları bir paranın tahsilatına başlayacaklarını kaydetti.

Bunun bir af olmadığını vurgulayan Babacan, kendi dönemlerinde kamunun  hiçbir alacağını affetmediklerini söyledi.

12 Eylül'de yapılacak referanduma da değinen Babacan, referandum sonucuyla ilgili olarak şu anda piyasalarda ''evet çıkacağı''  beklentisinin daha çok hakim olduğunu ifade etti. Babacan, ''Evet çıktığında ekonomide çok daha iyiye bir sıçrama hemen olmayabilir ama bunun orta uzun vadede sonuçlarını görürüz. Ama hayır çıkarsa travmatik sonuçlarını görürüz'' dedi.

bugün

 



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,047 µs