En Sıcak Konular

CHP skandaldan çıkış yolu arıyor

6 Eylül 2010 08:10 tsi

CHP skandaldan çıkış yolu arıyor  
CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin astırdığı "Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için Evet" sloganı taşıyan afişler kamuoyunda infiale yol açtı.

İlk başta hükümeti suçlayan CHP'liler fail parti içinden çıkınca konuyu 'işgüzarlık' olarak değerlendirdi. Olay basına yansıdığında "Üzülüyorum Başbakan'a, bir insan bu kadar zavallı duruma düşmemeli." diyenCHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünAnkaramitinginde konuya değindi. Kimseyi kırmak ve ötekileştirmek istemediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Birileri çıkıp bizim adımıza birilerini üzüp kırarsa, kırılan herkesten gönül rahatlığı içinde özür dilemesini biliriz." dedi. CHP Sözcüsü Hakkı Suha Okay ise işgüzarlığın kabul edilemeyeceğini soruşturma açılacağını belirtti.

CHPİstanbulİl Başkanı Berhan Şimşek afişlerin 'korsan' olduğunu ve suç duyurusunda bulunduklarını söylüyor. Ancak, afişleri astıran ve Bulgaristan'a gittiği ileri sürülen Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin açıklamada bulunmaması şüpheleri artırıyor. Olay basına yansıdığında afişlerin CHP'ye ait olmadığını iddia ederek, "Provokasyon. Üzülüyorum Başbakan'a, bir insan bu kadar zavallı duruma düşmemeli." diyen CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğluise Ankara mitinginde afişi dolaylı olarak gündeme getirdi. CHP lideri, şunları ifade etti: "Birileri çıkıp bizim adımıza birilerini üzüp, kırarsa CHP'nin genel başkanı olarak kırılan herkesten, üzülen herkesten gönül rahatlığı içinde özür dilemesini biliriz. Eğer birileri bir arkadaşımızı üzdüyse biz gereğini yaparız. Ama Recep Bey'e soruyorum; Sen çiftçiye 'ananı da al git' dediğin zaman bütün analardan özür dilemesini bildin mi?"

Afişleri asan reklam şirketinin ortaklarından Alparslan K. ile iki şirket çalışanı adres olarak CHP Avcılar Belediyesi'ni göstermişti. CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay dün yaptığı basın açıklamasında afişlerin bakanlıkça soruşturulduğunu ancak CHP'nin konuyla ilgili olarak kendi iç bünyesinde de derhal bir soruşturma açacağını belirtti. CHP Merkez Yönetim Kurulu üyesiGürsel Tekinde, "Kurumsal kimlik altında kim bu hatayı yaptıysa hesabını verecektir." şeklinde konuştu. Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin ismini vermeden sorumluların araştırılacağına değinen Tekin, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bu konuyla ilgili soruşturma yapılması talimatı verdiğini anlattı. Gerekli sorgulama yapıldıktan sonra sorumluların cezasını çekeceğini yineleyen Tekin, olayın gizli bir provokasyon olabileceğini ifade etti.

İddiaların odağındaki Mustafa Değirmenci'den bir açıklama gelmezken, yakın çevresine suçlunun kendisi değil İl Başkanı Berhan Şimşek olduğunu söylediği iddia edildi. Başkan Değirmenci'nin bugün açıklama yapması bekleniyor.

'Diyarbakır'daki afişlerin kaynağı da Avcılar Belediyesi' iddiası

Öte yandan Diyarbakır'da astırıldığı söylenen benzeri afişlerin kaynağının da Avcılar Belediyesi olduğu iddia edildi. Afişlerin, CHP Avcılar Belediye Meclis üyesi Müjdat Değer tarafından CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer'e gönderildiği ileri sürüldü. Afişlerin masraflarının da Avcılar Belediyesi tarafından karşılandığı kulislere yansıdı. Ancak iddiaları kabul etmeyen Muzaffer Değer, "Müjdat Değer benim kardeşimdir, ancak bana kardeşimden veya Avcılar Belediyesi'nden bu şekilde bir afiş gelmedi. Aynı zamanda YSK'ya reklam amaçlı referandum afişi astırmayacağımızı bildirdik." dedi. Afişlerle ilgili bir başka iddia ise hakaret içeren ifadelerin broşür halinde bastırıldığı yönünde. Avcılar Belediyesi tarafından 10 bin adet bastırıldığı iddia edilen broşürlerin gelen tepkiler üzerine önceki gece CHP referandum stantlarından toplattırıldığı öğrenildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay: Afiş yakışıksız, gereğini yapacağız

CHP bununla ilgili olarak kendi iç bünyesinde derhal bir soruşturma açacak. Yakışıksız, şık olmayan ve hiçbir şekilde referandum sürecindeki üslubumuzla bağdaşmayan bir afiş. CHP'li belediyenin ilintisi olduğu ifade ediliyor. Bunlar hakkında partiler gerektiğinde işlem yaparlar. CHP mensubu biri tarafından yapılmışsa bunun gereği de yapılacaktır.

CHP MYK Üyesi Gürsel Tekin: İçeriden de olsa provokasyondur

Bu, nereden gelirse gelsin ciddi bir provokasyondur. Bu yanlışın sorumluları ile ilgili sayın genel başkanımız talimat verdi, gerekli sorgulamalar yapıldıktan sonra herkes cezasını görecektir. CHP'nin inancında ve ideolojisinde böyle bir şey söz konusu değildir. Daha önce benzeri bir olay İstanbul'da oldu. O rezaleti ben çözdüm. İnanıyorum ki bunun arkasında da başka bir şey çıkmaz.
 
zaman



Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,034 µs