En Sıcak Konular

Eruygur'la 'Türk Solu' elele, 'ordu göreve'!

0 0 0000 00:00 tsi
Eruygur'la 'Türk Solu' elele, 'ordu göreve'! Şener Eruygur ile 'ordu göreve'ciler aynı masada... Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, darbe tahrikçiliği yaptıkları için haklarında soruşturma açılan Türk Solu grubuyla yemekte buluştu.

Söz konusu grup, 4 yıl önceki ADD mitinginde 'Ordu göreve' pankartları açmıştı. Türk Solu'nun ismi, Danıştay'a yönelik silahlı saldırı olayında da geçmişti.

Toplum hafızasında olumsuz bir imaja sahip Türk Solu grubu, bir süredir Milli Mücadele Derneği ismi adı altında örgütlenmeye çalışıyordu. Milli Mücadele Derneği yaklaşık iki hafta önce Ankara'da dayanışma yemeği düzenledi. Yemeğe Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, Prof. Dr. Türkkaya Ataöv, ADD Genel Başkanı Şener Eruygur, ADD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Ercan, ADD eski Genel Başkanı Halil İbrahim Şahin, ADD eski Genel Sekreteri emekli Vali Aydemir Ceylan da katıldı. Yemekte MMD Genel Başkanı Hüseyin Adıgüzel ve Ankara Temsilcisi Yılmaz Ekinci birer konuşma yaptı. Eruygur ile darbe tahrikçiliği yapmakla suçlanan Türk Solu grubu arasındaki samimi ilişkiler fotoğraflara da yansıdı. Nokta dergisinde yayınlanan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'e ait olduğu belirtilen günlükte Eruygur'un darbe planladığı kaydedilmişti.

Birlikte yenen yemeğe rağmen ADD Yönetim Kurulu Üyesi ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Türk Solu grubu ile ilişkilerinin olmadığını iddia etti. Hilmioğlu, Zaman'ın önceki gün duyurduğu 'Öğrencileri eyleme götürmek için sınavları ertelediler' başlıklı haberle ilgili bir televizyon kanalına konuştu. Dört yıl önceki Cumhuriyet yürüyüşündeki 'Ordu göreve' pankartlarının hatırlatılması üzerine Hilmioğlu şunları söyledi: "Ankara'da buluşup Cumhuriyet yürüyüşü yapıldı. Toplantının bir noktasında nereden geldiği belli olmayan, kimsenin anlayamadığı, orijinini halen insanların tam olarak bilemediği 15-20 kişilik bir grup ortaya çıktı. Bunu mitinge katılanlar sahiplenmedi, kınadılar. Bizler de kınayıp tasvip etmedik. O bir provokasyondu."

TİT-Türk Solu işbirliği

Türk Solu Dergisi'nin internet sitesinde son günlerde sürekli 'Harbiye Marşı' yayınlanıyor. Dergide ayrıca '25 Deniz Harp Okulu öğrencisi, 69 subay ve 5 emekli subay bildirisi' yer alıyor. Dikkat çeken bir başka konu ise Türk İntikam Tugayı (TİT)'nın kurucusu Semih Tufan Gülaltay'ın Türk Solu ile ilişkisi. Hatırlanacağı gibi Gülaltay salı günü yapılan operasyonla çete soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. Gülaltay'ın teknik takiple izlenmesi sırasında emekli paşalar H.T. ve İ.K. ile telefonla 14 Nisan 2007 tarihinde Ankara'da yapılacak ADD mitingiyle ilgili planlar yaptığı tespit edilmişti. Gülaltay, yazdığı kitabının tanıtımını 29 Ağustos 2005 tarihinde Beyoğlu'ndaki Türk Solu Dergisi binasında ve derginin Genel Yayın Sorumlusu Özgür Erdem ile birlikte yapmıştı.

Zaman



Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,930 µs