En Sıcak Konular

Erdoğan'dan iddialara yanıt

5 Eylül 2010 19:41 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet parti liderlerinin, kendisi için devletin imkanlarını kullanarak seçim propagandası yaptığı iddialarına yanıt verdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin de geçmişte makam aracı kullandığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Devletin arabasıyla geziyor diyorlar. Evet bugüne kadar gezdim, bu bana yasanın verdiği bir hak. Yasa, Seçim yasakları başlayana kadar gider, açılış yapar, illeri ziyaret eder, diyor Çünkü o araç gereçler makama tahsislidir. Makama tahsisli olduğu için bu yapılır. Bunu bile saptırıyorlar, devletin imkanlarını kullanıyor diyorlar, siz devletin 3 buçuk yılı başında oldunuz, sayın Bahçeli, o zaman bu araçları kullanmadın mı?" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin, Zeytinburnu Kazlıçeşme'de düzenlediği referandum mitingi sona erdi. Mitingde bir saati aşan bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, muhalefet partisi liderlerine yüklendi. Muhalefetin, Anayasa Değişikliği için 'AK Parti kendi anayasasını yapıyor' iddiasını kabul etmeyen Başbakan Erdoğan, "AK Parti niye kendi anayasasını yapsın. Biz muhalefete gittik mi gittik. Bunlar devlet ciddiyeti nedir bilenlerden değil, bunlar sulu şaka yapmayı bilir. Bunlara asla devlet teslim edilemez, aynı şekilde bunlara TBMM Başkanı resmi yazı yazdı, gelin bir uzlaşma komisyonu kuralım dedi.

Gittiğiniz zaman bunları anlatın, duyanlar duymayanlara anlatmalı. Enteresan, sayın Toptan yazı yazdı, bu yazıya CHP 'biz üye vermeyiz' dedi. Biz onda bile nasıl davrandık, biz parlamentonun yüzde 65'ine sahip olduğumuz halde biz 2 üye vereceğiz, CHP 2 üye verecek, MHP 2 üye verecek BDP 2 üye verecek, düşünebiliyor musunuz? Olaya böyle yaklaştık ama buna rağmen samimi yaklaşmadılar ve yine kaçtılar, bunların uzlaşma diye bir derdi yok. Bunların derdi üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek; ama Kusura bakmayın, bu bağcı sizin dayağınızı yiyecek bir bağcı değil. Bu bağcıya milletin dışında kimse dayak atamaz. Gazetelerin arkasında her gün ilanlarımız çıkıyor her gün bir madde açıklanıyor. Muhalefet diyor ki bu kadar parayı nereden buluyor diyor. Ben CHP ve MHP'ye şunu söylüyorum ey CHP, MHP sen hazineden para alıyor musunuz? Ben de alıyorum. Hazineden aldığımız parayla bunları yapıyoruz, sen hazineden aldığın paraları nerede harcıyorsun bilemem ama biz burada harcıyoruz ve ona göre bu işi götürüyoruz." ifadelerini kullandı.

"BU TAYYİP ERDOĞAN PROJESİ DEĞİLDİR"

Anayasa değişikliğinin AK Parti'ye mal edilmemesini isteyen Erdoğan, şöyle dedi: "Yalvarıyorum halkıma hangi partiden olursan; ol ister CHP'li, ister MHP'li, ister BDP'li ol. Bu bir parti oylaması değil, 12 Eylül'de bir partiye oy vermeyeceksin. Orada evet ve hayır var. Parti amblemi yok. Bu, bir AK Parti projesi değildir. Bu, Tayyip Erdoğan projesi değildir. Burada bizimle hareket eden Saadet ve BBP var, çeşitli sivil toplum kuruluşları var, bağımsız ülkücüler var, bağımsız kürt aydınları var. AK Partili oldukları için değil, demokrasi aşığı oldukları için özgürlük mücadelesi için, hukukun üstünlüğü için, tuzu kurular kaymak tabaka milletin önünde engel olmasın, Türkiye'ye ayak bağı olmasın istiyoruz. Türkiye'nin yolundan artık çekilsin istiyoruz. Türkiye artık geri düşmesin, özellikle burada bir şeyi paylaşmam lazım. 1960 anayasasına kim çanak tuttu CHP. 28 Şubat'ta kim dut yemiş bülbüle döndü CHP. '27 Nisan bildirisinin altına imzamızı atarız' diye kimdi, CHP. Yargıyı nasıl siyasallaştırdıklarını biliyoruz. Sen siyasi partisin, sen ana muhalefet partisisin, sen Silivri'de avukat İstanbul'da demokrat olamazsın.

Kendisine diyorum ana muhalefet partisini ne haline getirdiniz. 'Ben darbe tanklarının önünde dururum' diyor. Geç geç nasıl olacak da duracaksın? Özgürlüklerin önüne mayın döşerken, özgürlüklerden yana olamazsın. Bizler bu yola farklı çıktık, çok farklı yürüdük, 8 yılda da çok ciddi mesafe aldık. Ben CHP'li kardeşlerime diyorum ki bu tutarsızlıkları lütfen görün, tarih boyunca neler yaptıkları ortada bunla,r bu aldırmacılara aldanmayın. Avcılar Belediyesi'nin kızlarımızı rahibelere benzetme olayını anlattım. Elimizde resmi belge var. Hangi ajansa, matbaaya yaptırdıkları belli, 20 bin broşürü nereye bastırdıkları belli. Benim MHP'li kardeşime de söylüyorum. Tavan başka, inanıyorum ki taban başka. Gelin gerçek anlamda milletini, vatanını sevenler olarak, bu özgürlük mücadelesinde bedel ödeyenleri sevenler olarak, gelin 12 Eylül'de sizler de evet deyin." şeklinde konuştu.

cha



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,097 µs