En Sıcak Konular

"Mason ve Lions'larla birlikte yürümeyiz"

0 0 0000 00:00 tsi
Kuvvai Milliye Derneği Genel Başkanı Bekir Öztürk, ADD'nin öncülük ettiği 14 Nisan'daki mitinge katılmayacaklarını açıkladı. Gerekçe "kirli logolar"la beraber olmak istememek. Öztürk bu karar yüzünden tehdit de aldıklarını belirtti.

Darbe girişiminde bulunmakla suçlanan emekli Jandarma Genel Komutanı ve ADD Başkanı Eruygur'un çağrısıyla cumhurbaşkanlığı seçimlerini manipüle etmek için düzenlenecek mitinge katılmayacaklarını açıklayan bazı örgütlere baskı yapıldığı iddia edildi.

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'e atfedilen günlüklerde 2004'de darbe planları yaptığı belirtilen eski Jandarma Genel Komutanı Org. Şener Eruygur'un önderliğindeki Atatürkçü Düşünce Derneği'nin, "ulusalcı" olarak bilinen bazı sivil toplum örgütleri üzerinde 14 Nisan'daki mitinge katılmaları için baskı kurduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta söz konusu mitinge katılmayacağı yönünde bir açıklama yapan Kuvvai Milliye Derneği de baskı ve tehditlerden nasibini aldı. Üyeleri arasında çok sayıda emekli asker bulunan Kuvvai Milliye Derneği Genel Başkanı Bekir Öztürk, mitinge katılmama ve destek vermeme tavrını ne pahasına olursa olsun sürdürdüklerini belirterek, "14 Nisan'daki mitingte yokuz ve bu mitingi desteklemiyoruz. Herkesin kendi logosu ve afişleriyle katılacağı hiçbir organizasyonda, logomuzu kirli olduğundan emin olduğumuz logolarla yan yana getirmeyeceğiz" dedi.

LİONS VE MASONLAR DA VAR

Öztürk, 14 Nisan mitingi tertipçileri arasında Mason ve Lions kuruluşlarıyla dış bağlantılı bazı vakıf ve derneklerin bulunduğunu öne sürerek, mitinge katılmayacaklarını açıkladıktan hemen sonra şahsı ve derneği üzerinde yıpratma kam-panyası başlatıldığını söyledi.

NEREDEYSE ÖCALAN'I ÇAĞIRACAKLAR

Öztürk, katılacak kuruluşların kimliğinin net olmadığını, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fikirlerini benimsemiş bir kuruluşun dahi mitinge gelme yolunun açık tutulduğunu, bu durumun kendileri için kabul edilemez olduğunu sözlerine ekledi.

ERUYGUR DSP'YLE ANLAŞTI

ADD'nin Tandoğan Meydanı'ndaki miting için DSP'nin kapısını da çaldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre ADD Başkanı Şener Eruygur, DSP lideri Zeki Sezer'le görüştü ve DSP'nin 8 Nisan'daki mitingine katılma karşılığında DSP'nin de ADD'nin mitingine katılması sözünü aldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz ise CHP'nin 14 Nisan mitingi ile ilişkisini gizlediğini ama kapalı kapılar ardında, örtülü yollardan söz konusu mitingi organize ettiğini savundu, “Buradan CHP'ye çağrı yapıyorum: Hiç olmazsa DSP gibi açıkça çıkın ve kendi mitinginizi sahiplenin" dedi.

CHP DE İŞİN İÇİNDE

CHP'nin basına kapalı yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında da miting masaya yatırıldı. Genel Başkan Deniz Baykal, 14 Nisan'daki mitinge parti teşkilatlarından ve milletvekillerinden de katılanlar olacağını söyledi, "Biz düzenleseydik söylerdik. Yapılan değerlendirmeler, çok anlamsız ve saçma” dedi.

Öte yandan, mitinge birçok ulusalcı örgüt, yayın organı ve yazar da destek çağrıları yapıyor. Kanaltürk sık sık "Tuncay Özkan'ın katılımıyla bütün Türkiye Ankara Mitingi'nde" anonsları yaparken Hürriyet yazarı Emin Çölaşan da, "O gün Ankara'da hava soğuk olabilir, yağışlı olabilir. Türkiye'nin neresinde olursanız olun, mutlaka katılın. Bu, içinizi dökmek ve 'Biz de varız' demek için belki de son fırsatınız olacak" diyerek okurlarını mitinge katılmaya davet etti.

GÜLALTAY MI BELİRLEDİ

Bu arada İnsan Hakları Derneği Başkanı Akın Birdal suikastının azmettiricisi ve organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle birkaç gün önce 18 adamıyla gözaltına alınan Semih Tufan Gülaltay'ın da miting çerçevesinde emekli Org. Hurşit Tolon ve emekli Tuğgeneral İdris Koralp'le görüştüğü iddia edildi. Adam kaçırma, çek senet tahsilatı, ölüme sebebiyet verme, yaralama ve haraç olaylarına karışmakla suçlanan Gülaltay'ın telefonları "Piyon" operasyonu kapsamında dinlemeye alındı. Bazı emekli paşalarla telefonda sık sık görüşen Gülaltay'ın Tolon ve Koralp'e atılacak sloganlar konusunda fikirlerini söylediği belirtildi. Tolon, üniversitelerde katıldığı toplantılarda mitinge katılacağını açıklamış ve öğrencileri de katılmaya çağırmıştı.

YENİ ŞAFAK



Bu haber 387 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,723 µs