En Sıcak Konular

Gürsel Tekin: Afiş provokasyon, cezasını ödeyecekler

5 Eylül 2010 18:13 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, günlerdir kamuoyunu meşgul eden Avcılar'da üzerinde "Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için EVET" yazılı afişlerle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Asılan afişi bir provokasyon olarak değerlendiren Tekin, "Bu yanlışın sorumluları ile ilgili sayın genel başkanımız talimat verdi, gerekli sorgulamalar yapıldıktan sonra herkes cezasını görecektir." dedi.

Ümraniye İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ederek partililerle bir araya gelen Gürsel Tekin, son günlerde kamuoyunu meşgul eden 'Afiş olayı' ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili sabah açıklama yaptığını kaydeden Tekin şöyle konuştu; "Bu nereden gelirse gelsin ciddi bir provokasyondur. Bu yanlışın sorumluları ile ilgili sayın genel başkanımız talimat verdi, gerekli sorgulamalar yapıldıktan sonra herkes cezasını görecektir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin inancında ve ideolojisinde böyle bir şey söz konusu değildir. Daha önce bildiğiniz gibi benzeri bir olay İstanbul'da oldu. İstanbul'da olan o rezaletin boyutunu ben çözdüm kamuoyu ile de paylaştım. İnanıyorum ki bunun arkasında da başka bir şey çıkmaz."

Tekin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın afişlerin CHP'li Avcılar Belediye Başkanı tarafından yaptırıldığının tespit edildiği yönündeki açıklamanın hatırlatılması üzerine de; "Evet kimler tarafından olmuş olursa olsun, ister CHP'li ister başka biri Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal kimliğini temsil eden kişi Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanıdır. Genel başkan bu işi reddettikten sonra onun altında kimler bu hatayı yapmışsa mutlaka cezasını ödeyeceklerdir." dedi.

cha



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,276 µs