En Sıcak Konular

Gurbetçiler referandum için Türkiye'ye akın ediyor

5 Eylül 2010 18:12 tsi
Anayasa paketinin oylanması ile ilgili Türkiye'de devam eden kampanyalara yurt dışında yaşayan gurbetçiler de eklendi. Referandumda son haftaya girilirken, 12 Eylül tarihine kadar havaalanları ve gümrüklerde oy kullanabilen gurbetçiler, referandumda oy k

Referandumda, Türkiye'de geçmişten gelen ve hala devam eden sorunlarına ve askeri darbelere son vererek geleceğine ve demokratikleşmesine katkı sağlamak için 'evet' oyu vereceklerini belirten Almanyalı gurbetçiler, "Referandumda oy kullanmak ve evet oyu vermek bizim için, Türkiye'nin geleceği için o kadar önemli ki, kimimiz çocuğumuzu başkalarına bıraktık, kimimiz işyerimizi kapattık, kimimizde eğitimimize ara verdik. Kaldı ki, bu referandumda oy vermek vatandaşlık görevinin çok çok üstünde." diye konuştu.

Eşi Şenay ile birlikte oy vermek için Türkiye'ye uçanlar arasında bulunan Almanya'da yaşayan Kemal Şarlak, "Terzi dükkanım var ama kapattım ve referandumda oy vermek için grupla birlikte Türkiye'ye uçuyorum. Bizim için bu referandumda evet oyu vermek dükkanımın günlerce kapalı kalmasından çok çok daha önemli." dedi.

Hukuk son sınıf öğrencisi Erdal Kalyoncu da eşi Elif ile birlikte oy vermek için Türkiye'ye uçtuklarını belirterek, "Yeni anayasa paketine evet demek için derslerime ara verdim. Bir hukukçu adayı olarak özellikle son günlerde Türkiye'de bu yönde yapılan tartışmalar referandumda oy kullanmayı ve evet oyu vermeyi daha da önemli hale getiriyor. Dolayısı ile eğitimime ara vererek oy kullanmak için gidiyorum." dedi.

Aynı şekilde eşi ile birlikte Türkiye'ye oy kullanmaya giden Talat Aşkın ise üç yaşındaki çocuklarını bir tanıdığına emanet bıraktıklarını belirttiler.

Gruba destek vermek için birlikte giden İnayet Sever ise, "Ben daha önce tatil dönüşü oyumu kullandım. Ancak oy kullanacaklara destek olmak için yeniden onlarla birlikte gidiyorum." dedi.

cha



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,078 µs