En Sıcak Konular

'Anayasaya bizim Daltonlar niye sahip çıkıyor?'

5 Eylül 2010 18:09 tsi
'Anayasaya bizim Daltonlar niye sahip çıkıyor?' Ülkü Ocakları'nın Kurucu Genel Başkanı Ramiz Ongun, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanacağını açıkladı. Ongun, "Rahmetli Türkeş'in karşı çıktığı anayasaya bizim Daltonlar niye sahip çıkıyor, ayıp değil mi?" dedi.

Anayasa değişikliğine ilişkin görüşlerini kamuoyu ile paylaşan Ongun, Türkeş ile 17 yaşında Adana Türk Ocakları'nda tanıştığını belirtti. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra yurt dışına gittiğini anlatan Ongun, 7,5 sene sonra ülkeye döndüğünü aktardı. 12 Eylül 1980 ihtilalini müteakip MHP ve yan kuruluşlar hakkında açılan davadan yargılandığını ve beraat ettiğini dile getiren Ongun, "Önce askeri mahkeme, sonra da güvenlik mahkemesi 2,5 sene devam etti. Doğru dürüst bilgi varmış gibi yargılandık. Birinde idam isteniyor, birinde mahkeme, dedi ki ne için idam isteniyor, organize yapma zaten görevi." şeklinde konuştu.

İhtilalden bir yıl önce bin bir türlü provokasyon ve kışkırtma yapıldığını vurgulayan Ongun, bu milletin Anayasa Değişikliği istediğini ifade etti. Kendilerinin o zaman eğitim grubu olarak Sadi Bey'e destek verdiklerini anlatan Ongun, "Muhsin Yazıcıoğlu, beraber olalım dedi o arada. Sonra kopukluk oldu, seçimlerden önce de yeni bir oluşumla, yeni bir destekle yapılandılar zaten. Yazıcıoğlu'nun ölümünden çok büyük üzüntüm var, huzursuzum. Kazaya, kadere inanıyoruz, ama ölümü doğal bir olay gibi görünmüyor." diye konuştu.

Referandumda kesin olarak evet oyu kullanacağını vurgulayan Ongun, siyasetin dar bir sokağına insanları sıkıştırmanın anlamı olmadığını belirtti. Türkiye'nin önemli bir meselesini siyasi parti kavgasına alet etmenin anlamı bulunmadığının altını çizen Ongun, şöyle devam etti: "Daha evvel anayasa değişmedi mi bölük pörçük de olsa. Sayın Bahçeli de övünüyordu, herkes övünüyordu. Siz değiştirince makbul, başkası değiştirince kötü öyle mi? En çok sıkıntı çektiğimiz maddeler değiştiriliyor. Karşı olduğumuz bir şey yok, savunduğumuz şeyler var. Rahmetli Türkeş'in karşı çıktığı anayasaya bizim Daltonlar niye sahip çıkıyor, ayıp değil mi? Nasıl bir çelişkidir bu? Sonra da mezarına gidip timsah gözyaşları dökmek çok çirkin iki yüzlülük. 11 yıl hapis yatmış insanlara hakaret ediyor. Buna hakkı yok. Şehitlere sahip çık, gazilere hakaret et. Ne vicdansızlıktır, Devlet Bey'e yakışır mı? Çok ciddi bir çelişki, taban da bunu görüyor. Türkeş'ten bu yana ne değişti de karşı olduğumuz anayasayı sıkıca savunuyoruz. Anayasa değiştirmek karamanlık olacak, üstelik de istediğimiz maddeler değişiyor."

"HAYIR ÇIKARSA TÜRKİYE NE KAZANACAK?"

MHP Genel Başkanı olması halinde işi bu noktaya getirmeyeceğini dile getiren Ongun, en başında mutabakatla Meclis'in değiştirmesi için uğraşacağını ve Türkiye'ye yakışanın da bu olduğunu kaydetti.

"Hayır, çıktı, AK Parti gitti diyelim. Türkiye ne kazanacak?" diye soran Ongun, "Hani Türkiye'yi yönetecek bir alternatif var mı? Türk milleti yerine koyacağını bulmadan mevcudunu göndermez. Türkiye'yi yönetme iddiasında bir kabiliyeti olan alternatif varsa AK Parti gitsin, ama 'ne olursa olsun bunlar gitsin' demek vatanseverin vicdanına uygun değildir. Bu kadar vicdanı da baskı altına almak Türk'e de Müslüman'a da yakışmaz. Bizim milletimiz aklıyla karar verir." diye konuştu.

Başbakan ile Ankara'dan Tarsus'a giderek iftar yaptıklarını anlatan Ongun, bölge insanıyla iftar yapıp sohbet ettiklerini ifade etti. Başbakan ile ne siyaset ne de parti konuşmadıklarını vurgulayan Ongun, "Doğrusu büyük bir nezaketle gayet samimi bir şekilde karşılandık. İftarı yemeden önce de evet diye düşünüyorduk zaten. 12 Eylül'de bu anayasaya karşı çıkıp da bugün savunacak halimiz yoktu. Orada birisi Devlet Bey'in üslubu sert deyince ben de Devlet Bey çelebidir, efendidir, ama yazılı bir metin görünce Allah yarattı demiyor, kırmızı görmüş boğa gibi saldırıyor, ne yazıyorsa noktasına, virgülüne kadar okuyor dedim." şeklinde konuştu.

cha



Bu haber 898 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,444 µs