En Sıcak Konular

'Başbakan yalancı ve günahkar'

5 Eylül 2010 18:04 tsi
Sağlık eski bakanı Osman Durmuş, yabancı ve günahkar diye nitelendirdiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Saddam'a, uygulanan rejimi ise Baas Partisine benzetti.

Anayasa paketinin Elma Şekeri gibi olduğunu belirten Durmuş "Recep Tayyip Erdoğan yalancıdır, günahkardır. Bu zulümün devam etmemesi için, bu baskının sona ermesi için cihat edin. Cihat biliyorsunuz farzdır" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı "Günahları Kadir gecesinde bile affedilmeyecek adam" olarak nitelendiren, Kadir gecesinde Türk halkını, ülkenin geleceği için ve referandumdan hayır çıkması için dua etmeye çağıran Osman Durmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Recep Tayyip Erdoğan yalancıdır, günahkardır. Bu zulumün devam etmemesi için, bu baskının sona ermesi için cihat edin. Cihat biliyorsunuz farzdır.Vesayet altındaki bir ülkeyiz. Amerikanın silahlarının Irak'dan çıkarken üzeremizden mi geçip geçmeyeceği henüz belli değil. Allah hakkımızda hayırlar versin. Paranın patronlarını sindiren, korkutan biri normal vatandaşa neler yapmaz. Bu hükümet referandum nedeniyle müthiş bir beyin yıkıyor. medya patronlarını inanılmaz vergi cezalarıyla baskı altına aldı. Kendisine yandaş medya patronlarına krediler verdi. MHP belde belediye başkanlarına parayla evet saflarına çekmeye çalışıyor ve zorluyor. bu kadar riya , bu kadar takkiye olmaz. Anayasa değişikliği nedeniyle hiç bir rektör , hiç bir dekan konuşmuyor. Zira, Silivri'ye gideriz diye korkuyor. Bu baskıcı başbakana yeter artık söz milletin deyip, bir kahvenin 40 yıl hatırı var deyip, hayır oyu vermelisiniz. Kenan Evren Anayasasında bile kimsiye taraf olun denilmemişti. Başbakan Anayasanın 25. Maddesini ihlal edip,insanları fikirlerini açıklamaya zorluyor. Türkiye Baascı rejimin baskısı altında. Ama, biliyorsunuz sonrasında ne Saddam kaldı, ne de heykelleri.Hakkında 71 dosya bulunan Başbakan , Yüce Divan'dan kaçmak için,yargıyı değiştiriyor. Recep Tayyip Erdoğan, kendisine göre bir Yüce Divan oluşturmanın peşinde koşuyor"

Habur görüntüleri sonrasında AK Parti'nin oylarının yüzde 28-30'la düştüğünü görünce, başbakanın referandum ipine sarıldığını ileri süren MHP Kırıkkale milletvekili Osman Durmuş, " Aklınca referandumdan yüzde 49 oy alıp, erken seçime gidecek. Başbakan bu millete 200 milyon TL'lik seçim yoklaması yaptırıyor"dedi. Durmuş referandumu Elma şekerine benzeterek, şöyle konuştu:

"Elmaya bir çubuk takıp, üzerine renkli bir macun sürüp, içini gizlerler. Elma şekerinin üzerindeki macunu yalayan, içindeki elmayı yemez. Bu Anayasa metni, küresel güçlerin, terör örgütünü dağdan indirip, siyasallaştırma anayasasıdır. Ergün Özbudun'un hazırladığı anayasa taslağı önce Amerika'ya gönderildi. Orada okundu. Bu anayasa taslağı önce Mir Dengir Fırat'la Amerika'ya gitti. Atlantik ötesinden bölücü siyasi partiler kapatılmasın diyorlar. Evet derseniz din esaslı, bölücü partilere oy verip, ülkenin kaosa sürüklenmesine yol açarsınız."

Eski sağlık Bakanı Osman Durmuş, Başbakanı Saddam'a, uygulamalarını ise Baas parti rejimine benzettiğini söylediği konuşmasının son bölümünde " Başbakanın uygulamalarını Saddam ve Baas Partisine kesinlikle benzetiyorum. Bakın Başbakanın 23 Nisan'da koltuğuna oturan çocuğa söylediklerine. Diyor ki, 'Şimdi başbakan sensin. Astığın astık, kestiğin kestik' bu aklındakilerin dışa vurumudur" diyerek sözlerini tamamladı.

milliyet



Bu haber 801 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,954 µs