En Sıcak Konular

Urfalılar 'Evet' dedi

5 Eylül 2010 14:39 tsi
Urfalılar 'Evet' dedi 
Referanduma sayılı günler kala İzmir’de yarış hızlandı. ‘Evet’ ile ‘Hayır’cılar referandum öncesi son çalışmalarını yapıyorlar.

Ev ev dolaşan AK Parti yönetimi iftar yemekleriyle de sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geliyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar’ın da katıldığı iftar yemeğinde bir araya gelen Urfalılar, 12 Eylül’de yapılacak Referandumda ‘Evet’oyu kullanacakları sözünü verdi. Ege Şanlıurfa Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği geleneksel iftar yemeğine aralarında bir çok hemşeri derneği ve sivil toplum kuruluşu üyelerinin bulunduğu çok sayıda davetli katıldı .

Buca’da gerçekleşen iftarda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, İzmir Milletvekili İsmail Katmerci ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak da hazır bulundu.

Başkan İsmail Yurtsever ve Anadolu Birliği Onursal Başkan Koç Ali Al’ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar davetinde 12 Eylül’de yapılacak Referandumla ilgili önemli açıklamalar dile getirildi. Anadolu Birliği Onursal Başkan Koç Ali Al, 12 Eylül’de yapılacak olan Referandumda oylanacak Anayasa Değişiklik Paketi’nin Türkiye’nin demokratik süreci için önemli bir adım olduğunu belirterek sandıkta ‘Evet’ oyu kullanacaklarını dile getirdi. Koç Ali Al’ın coşkulu ‘evet’i sonrasında Urfalı vatandaşların doldurduğu salonda hep bir ağızdan Demokrasi için sonuna kadar Evet sloganlar atıldı .

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar ise Anayasa Değişiklik Paketi’nin partiler üstü bir konumda olduğunu vurguladı. Yeni düzenleme ile Anayasanın temelinde insan olacağını dile getiren Hotar, otuz yıl önce yapılan darbe Anayasası ile Türkiye’nin demokratikleşmesinin imkânsız olduğunu dile getirdi. Hotar, “Mevcut anayasa bireyi değil devleti koruyan bir anlayışla hazırlanmıştır” dedi. 

samanyoluhaber

 

 



Bu haber 820 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,923 µs