En Sıcak Konular

Arda üzerinden oyun oynadılar

5 Eylül 2010 13:21 tsi
Çok değil, 3 gün önce Türkiye, İspanya'nın ünlü kulübü Atletico Madrid'in Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Arda Turan'a yaptığı teklifle çalkalanmaya başladı..

Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, İspanyol kulübünün Arda ile ilgili 11 milyon Euroluk teklifini aynı zamanda Arda Turan ve Fenerbahçeli Emre Belezoğlu'nun da menaceri olan Ahmet Bulut, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'a iletmiş, ancak Polat, ''Değil Atletico Madrid, Real Madrid gelse bu saatten sonra ben Arda'yı kimseye satmam'' dyerek öneriyi geri çevirmişti..

İşin medyaya yansıyan ilk bölümü buydu.

Ancak ikinci bir bölüm vardı ki, onu da cuma sabahı Milliyet Gazetesi'nin İspanya muhabiri Mehmet Çiftçi yazmıştı. Çiftçi bu haber çıkar çıkmaz soluğu Atletico Madrid kulübünde almış, İspanyol kulübünün CEO'su Miguel Angel Gil ile görüşmüş ve bu teklifin doğru olmadığını adamın ağzından gazetesine şöyle aktarmıştı:

"Menacer Jorge Mendez, bunu yakın bir Türk dostu için yapmamı talep etti. Ben de, kendisine, Atletico Madrid'in Arda ile ilgilenmediğini, ayrıca 11 milyon Euro'luk bütçesi de bulunmadığını ilettim. Mendez sadece resmi yazının yeterli olduğunu söyledi ve Galatasaray'ın teklifi reddedeceği garantisini verdi. Bu garantiyi aldıktan sonra ben de yakın dostum olan Mendez'e gerekli yazıyı gönderdim. Gerçekte biz, Arda ile hiç ilgilenmedik".

Şimdi haklı olarak ''Jorge Mendez de kim?. Bu işle ilgisi ne?'' diyenleriniz için hemen söyleyelim;

Jorge Mendez, hem Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho, hem de Beşiktaşlı Quresma'nın menaceri.. Peki ''Arda ile ilgisi ne?'' derseniz, onun da cevabı şu;

Türk basınında hemen hemen her gün, ''Arda'ya Liverpool talip.. Arda Manchester United'in takibinde.. Arda Ada'ya gidiyor.. Arda Ral Madrid yolunda'' şeklinde çeşitli transfer haberleri çıkmaktadır. Ancak bu transfer söylentilerinin hiçbiri Galatasaray Kulübü tarafından doğrulanmamaktadır..

Çünkü gerçekte kulübe ulaşan hiç bir resmi teklif yoktur..

ARDA'YI "KANDIRMAK" İÇİN TEKLİF GÖNDERİLDİ

Tüm bu gelişmelerin üzerine Arda, menaceri Ahmet Bulut'a, ''Abi. Yıllardır menacerliğimi yapıyorsun, ancak hiç bir yerden bir şey çıkmıyor.. Burada artık çok sıkılıyorum.. Lüten bana bir kulüp bul'' der..

Ahmet Bulut bakar, yapacak bir şey yok.. Yakın dostu menacer Jorge Mendez'i arar ve ''Arda çok sitem ediyor.. Ona hemen acil bir teklif getirmemiz lazım.. Hangi kulüp olıursa olsun hiç önemli değil. yeter ki bir teklif olsun. Parası da yüksek olmasın.. Zaten Galatasaray Yönetimi bu teklifi reddeder'' ifadesini kullanır..

Aradan bir kaç gün geçer.. Menacer Jorge Mendez, Ahmet Bulut'u arar ve ona Atletico Madrid kulübünün Galatasaray'a hitaben yazılmış tek cümlelik teklif metnini fakslar.

Sonrasını biliyorsunuz..

Başkan Adnan Polat, kendisini arayan Ahmet Bulut'a red cevabı verir..

Aynı Adnan Polat, perşembe gecesi NTV Spor'a Rıdvan Dilmen ile Güntekin Onay'ın sunduğu programa çıkarak, bu konuyu dile getirir ve ''Etrafta Arda'ya yapılan bu teklifin sahte olduğu yolunda haberler var.. Yarın Atletico Madrid Başkanı ile görüşeceğim. Eğer teklif mektubu sahte ise gerekeni yapacağım'' der. Ve Polat, dün A.Madrid Kulübü Başkanı Enrique Cerezo ile yaptığı görüşmede bu teklifin sahte olduğunu ve işin içinde iki menacerin oyununun bulunduğu öğrenir.

Buraya kadar olan kısım Arda'ya Atletico Madrid Kulübü tarafından sahte teklifle ilgili..

Ancak Arda ile ilgili asıl bomba olay ise şu;

ARDA "HÜLLE" YOLUYLA FENERBAHÇE'YE GİDECEKTİ

Bundan 2 yıl öncesidir.. Fenerbahçe Kulübü, Alex, Lugano, Nobre gibi futbolcuların menaceri olan Juan Figer ile önemli alışverişler yapmaktadır..

Bir gün Figer'in telefonu çalar. Arayan Arda ile Emre'nin menaceri Ahmet Bulut'tur.. Arda'nın F.Bahçe'ye gelmesi için can atan Emre'nin de baskısıyla Bulut, Figer'e, ''Arda'ya Avrupa'dan bir kulüp bul.. Onu önce oraya götürelim.. Sonra da o kulüp üzerinden Fenerbahçe'ye getirelim'' ifadesini kullanır..

Figer'in çok araştırmasına rağmen hem Arda'ya yüksek bonservis bedeli verecek bir kulüp bulunamaz, hem de Galatasaray Kulübü, Kaptan'ını teklifte gelse satmayacağını sürekli açıklar..

Bunun üzerine Arda'nın ''Hülle'' yoluyla Fenerbahçe'ye gelme işi yatar.

Geçen sezon başını zaten biliyorsunuz.. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'a ''Arda'yı kaça satarsınız?'' diyerek teklifte bulunurken, İstinye Park'ta karşılaştığı milli oyuncuya ''Senİn için 15 mlyon Euro bonservis bedeli ödemeye hazırım'' der..

Tüm bu gelişmeler sonrası, Juan Figer'in Aziz Yıldırım ile arası bozulur.. Geçtiğimiz hafta içinde Juan Figer ile Galatasaray Başkanı Adnan Polat ve Sportif A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in yolları, Roma'nın Brezilyalı oyuncusu Baptista'nın transfer görüşmelerinde kesişir..

Aynı zamanda Baptista'nın da menaceri olan Figer, 2 yıl önce Fenerbahçeliler'in ''Hülle yoluyla'' Arda'yı Galatasaray'dan almak istediklerini Polat ile Sezgin'e anlatır..

İsteyen bu görüşmenin tüm detayını hem Adnan Polat'a, hem de Adnan Sezgin'e sorup, doğrulatabilir..

Son bir not daha;

Juan Figer'i bilen biliyor.. Ahmet Bulut'la ilgili küçük bir bilgi verelim..

Fenerbahçeli Emre ve Galatasaray'ın eski futbolcusu Okan Buruk'un gizli ortak olduğu bir menacerlik şirketinin sahibi olan Ahmet Bulut, bir dönem Denizlispor kalesini koruyan ve bu sezon başı Beşiktaş'a transfer olan Cenk ile, Galatasaray'a gelen Manisa'nın eski kalecisi Ufuk ve halen Trabzon'da oynayan Burak Yılmaz'ın menacerliğini alabilmek için bu 3 futbolcuya da ''Fatih terim ile aram çok iyi.. Menacerliğinizi üstlenirsem, sizi kesin olarak milli takımda oynatırım'' sözünü verir..

Ufuk ve Burak milli takımı göremediği gibi, Cenk ise Kazakistan maçı öncesi sakat olan Volkan Demirel'in yerine 3'üncü kaleci olarak kadroya çağrılır..


Meriç Tunca - Hürriyet



Bu haber 757 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,748 µs