En Sıcak Konular

Vali Atış: 37 kişi gözaltına alındı

5 Eylül 2010 12:44 tsi
Adana Valisi İlhan Atış, KPSS'de kopya çektiği iddiasıyla gözaltına alınanların 25'inin Adana'dan, diğerlerinin ise farklı illerden olmak üzere toplam 37 kişi olduğunu açıkladı.

Valilik binasında basın açıklaması yapan Vali İlhan Atış, 5 kişinin 2010 yılı KPSS sınavında yaptığı usulsüzlük nedeniyle gözaltına alındığına dikkat çekerek, söz konusu kişilerin KPSS, sorularını çalıp çalmadığının adli mercilerce ortaya çıkarılacağını aktardı. Atış, ''Adana İl Jandarma Komutanlığı tarafından, resmî evrakta sahtecilik ile ilgili olarak alınan istihbaratın değerlendirilmesi, emniyet ve asayişin sağlanması ile kamu düzeninin korunması kapsamında; suç ve suç unsurlarının ortaya çıkarılması maksadıyla 4 Eylül'de Adana dâhil toplam 10 ilde 45 ayrı adreste eş zamanlı operasyon icra edilmiştir. Adana ve 9 ilde ikamet eden ve para karşılığı kendi yerlerine sınava girilerek başarılı olunmasını isteyen adaylara, Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerince belirli tarihlerde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Beden Eğitimi Yetenek Sınavı ve Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavlarını kazandırma vaadinde bulunduğu belirlenmiştir. Örgüt elemanları vasıtasıyla anlaşma sağlanan adaylara sahte kimlik belgeleri ve evraklar tanzim ederek resmi işlemleri tamamladığı tespit edilmiştir. Söz konusu örgüt elemanlarının yakalanmasına yönelik olarak adlî makamlardan alınan kararlar doğrultusunda 4 Eylül'de Adana dâhil olmak üzere toplam 10 ilde 45 ayrı adreste eş zamanlı operasyon yapılmıştır. Operasyonlar sonucu Adana'da 25, diğer iller de ise 12 olmak üzere toplam 37 kişi yakalanmış olup soruşturma sürdürülmektedir.'' dedi.

Diğer taraftan, İl Jandarma Komutanlığı, Z.K. adlı şahsın etrafına topladığı C.K, A.Ç, M.K. ve H.A. adlı şahıslarla suç örgütü oluşturarak resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık yaptığı şeklinde bilgiler alınması üzerine 'Nokta' adlı operasyon düzenledi.

Konuyla ilgili açıklamaya göre, sınavlara girecek örgüt elemanlarının kağıt, kalem, kırtasiye ihtiyaçlarını ve sahte evraklar tanzim edildiği belirlendi. Gerekli olan resmi mühür ve sınav belgelerinin birer suretinin ise para karşılığı irtibatlı oldukları kamu görevlileri aracılığı ile kamu kurum ve kuruluşlarından temin ettiği tespit edildi.
 
cihan



Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,886 µs